Összes kutya »

Először a jó hírrel kezdjük: Folti néhány hónap alatt teljesen felépül majd!

A napokban sürgős segítségünket kérték jóérzésű állatbarátok.

Tudomásukra jutott, hogy a gyönyörű, 4 éves border collie jellegű kutyát elgázolta egy autó, de a gazdája – nehéz anyagi helyzete miatt – nem vitte orvoshoz: a sérült, szenvedő állat a „kertben várja, hogy meggyógyuljon”.

A gazdát a kutya tulajdonjogáról lemondatták és alapítványunk azonnal ortopéd sebészhez szállította. Mint kiderült, jogos volt az aggodalom: Foltinak középső/ alsó harmadi haránt, és többszörös alkar törése volt és jobb felső szemfoga is kitörött.

A sikeres műtétet követően Folti most alapítványunk fűtött kennelében gyógyul. A január végén esedékes varratszedés után még közel 2 hónap a teljes gyógyulásig…. amikor gyönyörű és barátságos kutya újra szaladgálhat majd egy álomgazdi oldalán.

————

Megjegyzés:

Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy a kutyatartás magas költségekkel jár. Nem csupán a folyamatos ellátás, oltások, élősködők elleni védekezés kerül sok pénzbe, de egy esetleges betegség, sérülés kezelése több százezer forinba is kerülhet.

(Folti orvosi ellátása már eddig 250.000 forint volt és még nincsen vége…)

Kérünk mindenkit, aki örökbefogadáson gondolkodik, de élethelyzete bizonytalan, csak kipróbálná, hogy milyen lenne egy kutyával élni, de a szándéka nem elég erős, átgondolt, vagy végleges, vagy családjában nincsen mindenki meggyőződve arról, hogy kutyát szeretnének, és azok, akik a kutyát nem társ-állatnak, hanem háziállatnak gondolják ne keressenek minket.

Az örökbefogadás részleteiről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/igy-fogadhatsz-orokbe/
Ha szívesen lennél a gazdija, kérjük, töltsd ki az örökbefogadási kérdőívet: https://vigyelhaza.hu/orokbefogadasi-kerdoiv