Belvárosi kutyafesztivál 2016.május 7.

Kutyabarátok és örökbefogadók családi találkozója

Egy nap, egy helyszín, két színvonalas családi program a Vigyél Haza Alapítvány és a Belváros összefogásával!

Helyszín: V. ker. Olimpia Park sétánya

Időpont: 2016 május 7. szombat, 10-18 óra

A belváros eddigi legnagyobb kutyás rendezvényére készülünk, ahol családi programokkal, szórakoztatóan hívjuk fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.

Az izgalmas programokon,FB.plakát – melyre minden állatbarátot szívesen látunk -, számos közismert művész és sportoló segíti a rendezvény sikerét. Eljön Radics Gigi, Novák Péter, Bebe, és találkozhattok a női-és férfi vízilabda válogatott tagjaival is akik segítik önkénteseink munkáját.

A felelős gazdiknak jó hír, hogy az első 100 jelentkező, kutyusa nevével és a gazdi adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba. (A regisztráció reggel 10 órakor kezdődik a helyszínen, azok között, akik a kutyájuk érvényes oltási könyvét magukkal hozzák.)

A nagyon kutyás napon azokat is tartalmas programokkal várjuk, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében –önkénteseink segítségével kipróbálhatod, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

Az egész napos rendezvényen, minden szolgáltatás ingyenes!

Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kutya-elsősegély és fizioterápia bemutatók, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok, belvárosi kutyabarát éttermek, kávézók bemutatkozása, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.

A Szabad a Gazdi – a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felelős állattartást népszerűsítő programja -, kvízjátékokkal, ajándékokkal várja azokat, akik szívesen felmérik és bővítik kutyatartással kapcsolatos tudásukat. Vendégük Radar, a NÉBIH Látótárs Projektje keretében örökbefogadott leendő vakvezető kutya és nevelőgazdája, akit a kölyöknevelésről kérdezhetnek.

Timetable-alap-dolgok-nelkulAz idén nyolc éves alapítványunk külön szeretettel várja, azt a 700 családot, akik közreműködésünkkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt 8 évben, és azokat az állatbarátokat is, akik Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat telepéről választották kedvenceiket:

Azokat az önzetlen családokat, akik korábban árva állatot fogadtak örökbe, és eljönnek kutyájukkal együtt, külön meglepetések is várják:

  • Az első 50 jelentkező kutyáit, – akik korábban az Illatos útról fogadtak kedvencüket örökbe, és ezt a kutya érvényes oltási könyvével igazolják – az alapítvány ingyenesen ivartalanítja. (A regisztráció, az érvényes oltási könyvek alapján a helyszínen 10 órakor kezdődik.)

A számtalan kutyás programot, az alapítvány sátrainál, akusztikus zenét, klasszikusokat és magyar népzenét játszó fiatal zeneművészek is színesítik.

Az árva és sérült kutyák örökbe adását népszerűsítő napot, egy példamutató gesztus teszi emlékezetessé. A segítségre szoruló, árva állatoknak azok a fiatalok is segítenek a helyszínen, akik maguk is segítségre szorulnak.

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, idén létrehozta önálló munkahelyét a Premier Kultcafét, ahol a dolgozók jelentős része megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személy.

Miután a nemrégiben elnyerték “Kutyabarát” kávézó minősítést, a csapat elhatározta, hogy a családra, szerető gazdira vágyó kutyusok ügye mellé áll, legyenek akár lelkileg, testileg sérültek, nekik is fontos, otthont, szeretetet adni.

A Vigyél Haza Alapítványon kívül a színvonalas programot segíti, a NÉBIH Szabad a Gazdi program, Vizslafotózás.hu és Hollósi Zsófi, a Kutyabarát.hu, a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság, Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám mesekönyv alkotója, valamint az EBOVO egyesület, a Hangya Közösség és a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány is.

Rendezvénnyel párhuzamosan, a Belváros önkormányzata szervezésében, az Olimpiai parkban Belvárosi Családi Pikniket is tartanak, egész napos, gyerekprogramokkal, így a két esemény nagyszerűen kiegészíti egymást. A pikniken óriás torta, zenei programok, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, cirkuszi sátor és sportprogramok várják az érdeklődő, gyerekes családokat.

——————————————————–

Az esemény fővédnökei: Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere, és

                                         Dr Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos

Főtámogató: Belváros-Lipótváros Önkormányzata

Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén, a rendezvényeket, egy héttel később, május 14-én (szombaton) tartjuk meg.

Várunk szeretettel! 🙂