Összes kutya »
Gazdira vár

Boldizsár

  • Fajtája:keverék
  • Kora:1 év
  • Neme:Kan
  • Mérete:Közepes
Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Boldizsár volt a három elhanyagolt, bőrbeteg kiskutyák egyike, akiket alapítványunk „kapott” 2019 karácsonyra. Mindhárom kutyust decemberben találták Budapest XVII. kerületében, majd alapítványunk vette őket gondozásba.

A másik két kutyához hasonlóan Boldi is teljesen meggyógyult bőrbetegfségéből és gyönyörű kutyafiú lett, de a lelke, valahogy összetört. Nem tudjuk mi történhetett vele, de az örökbeadása után fél évvel a bátortalan, visszahúzódó kiskutyából görcsösen félő, felnőtt lett, aki szinte rettegett az emberek társaságában.

Ismét gondozásunkba bvettük és szocializációjára ideiglenes befogadóként Ágit és Samyt kértük meg akik korábban Pajti gondozását vállalták a sikeres örökbe adásig. (Ági az ELTE biológia szakán végzett és korábban a londoni állatkertben, kisállatokkal foglalkozott.)

Olvassátok szeretettel Ági és Samy részletes beszámolóját az első időszak fejlődéséről:

„Boldi egy tüneményes, kedves és nagyon szép 20kg-os kutyus, aki lassan, de biztosan, egyre jobban fejlődik. Sami múlt héten úgy fogalmazott, hogy szerinte Boldi eldöntötte, hogy a barátai vagyunk. Hát igen, nagyon úgy tűnik hogy végre bizalmat szavazott nekünk. A városi életet is kezdi megszokni, és már nem fél annyira az idegenektől, mint az elején. Azért mi mégis úgy gondoljuk hogy inkább egy csendes külvárosi családi házas környezetben lenne a legjobb helye, persze benti tartás mellett, ahol nincsenek kis gyerekek de más háziállat főleg kutya viszont van.

December utolsó két hetében szabadságon voltunk, így kocsit bérelve mindennap mentünk kirándulni. Találkoztunk kutyás barátokkal is ami nagyon jót tett Boldinak. A kocsit három nap alatt teljesen megszokta, szinte megszerette. Az utat végig alussza, nem próbál menekülni, nem sír, liheg, vagy hány. A kocsiba örömmel, magától ugrik be. A leghosszabb autó út két és fél órás volt, amit nagyon jól viselt.
Házon belül már van, hogy motiválható étellel, simogatással, de leginkább a becéző, bátorító szavak működnek a legjobban. Vezényszavakat még nem tud, kivéve a ‘pisilni’, a ‘marad’ és a ‘gyere’ szavakat, de az ül, fekszik, helyedre még várat magára. Az igazság az, hogy a klikkerezés most háttérbe szorult a kirándulások, aztán pedig a betegsége miatt, mert eddig főtt diétás ételt kapott csak. Most állunk vissza a tápra, így remélem a klikkerrel is el tudunk kezdeni érdemben dolgozni majd.
Még mindig fél a hirtelen mozdulatoktól, zajoktól, de meglepő módon a porszívó, mosógép, hajszárító nem probléma számára,  illetve a szilveszteri tűzijáték zajok sem zavarták, igaz ezeket csak messzebbről hallottuk. …
Boldizsár szereti a simogatást és az úgynevezett szomatikus relaxáció is jót tesz neki. Ez valójában több mint simogatás, mert a kötőszövet kilazítása a cél, egy erősebb nyomást gyakorolva, de lassan haladva a testen. Segíti a paraszimpatikus rendszer működését és a kötőszövetben tárolt traumákat is oldja. Ez után a relaxáció után Boldi a helyére ment, elaludt és álmában, akkor először hevesen csóválta a farkát.  Ez akkor volt amikor még nem nagyon láttuk farok csóválni!

Boldi soha nem mutatott eddig senkivel szemben, sem emberrel sem állattal szemben agresszív viselkedést.  Még mindig nem hallottuk ugatni és semmit nem rágott meg eddig. Kivéve a Biankától (ti. önkéntesünktől) kapott Lolás zsepit, amit 1 napig kerülgetett, majd a második napon titokban szétcincálta. Szóval jól működött a kutya szagos környezet gazdagítás – köszönjük Bianka.

Teljesen egyedül még mindig nem hagytuk, de többször van hogy az egyikünk elmegy otthonról, amit jól visel. Egyszer 3 órára anyukámnál is volt, amikor szintén jól viselkedett, bár stresszelt egy kissé. A szobában szoktuk még egyedül hagyni, ha mi a konyhában vagyunk ez nem okoz gondot.

És végül, tegnap először végre szaladgált egy kicsit a ligetben, mintha fogócskázott volna és láthatóan nagyon élvezte a mozgást. Volt egy kis farok csóva is. Szóval lehet nemsokára még játszani is elkezd majd. 🙂 üdv. Ági és Samy „

 

Kedves Ági és Sami! Köszönjük a szerető és hozzáértő gondoskodást! Biztosak vagyunk abban, hogy segítségetekkel Boldi is újra megtanul bízni az emberekben, és hamarosan egy igazi, jó gazdit találhatunk neki.