Összes kutya »
Gazdira vár

Buci

  • Fajtája:keverék
  • Kora:1,5 év
  • Neme:Kan
  • Mérete:Közepes
Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Buci az imádnivaló kismackó gazdira vár!

Buci másfél év körüli barátkozó kan kutya, aki nyáron Budapesten kószált, majd alapítványunk gondozásába vette.

Önkénteseink egyik kedvence a hetekben ideiglenes befogadót kapott Ágnes személyében, aki szeretettel és részletesen ír az első időszak tapasztalatairól. Idézünk leveléből:

„ Buci … figyelmes, odaadó és nagyon kedves kutya. Eleinte mindenhol félénk, de nagyon gyorsan tanul, egyre bátrabb és nyitottabb. Már két napja teljesen szobatiszta, és a nála nagyobb kutyusokat is kezdi jobban elfogadni. Ebben azért még határozott támogatásra, irányításra szorul.

Egy igazi haspók, elképesztő gyorsan eszik, ebben nekem kell a határait megszabnom.

… Mindig a nyomomban van, minden rezdülésemre figyel, a lakáson vagy futtatón kívüli eseményekre, hangokra, mozgásokra azonnal odafigyel, alaposan tanulmányozza őket. Egy vérbeli jelzőkutya, de elfogadja, hogy itthon nálam nem lehet ugatnia. Ezen sem, de semmi máson sem sértődik meg, minden simogatásért és dicséretért nagyon hálás. Sőt! Az egyetlen dolog, amiben úgymond erőszakos kicsit, az a simogatás, és a “nehogy itt hagyj!” kérése sokszor kétlábra állva és rám támaszkodva.

Egyelőre még nem voltunk nyitott terepen, de az már most is látszik, hogy a vadászat sem áll távol tőle. Szereti megkergetni a varjakat, galambokat.

A labdázást kezdi megtanulni, bár még nem igazán érti, hogy mások miért rohannak utána, és főleg, hogy neki is ott a lehetőség a visszahozásra. 🙂 Az első próbálkozás a teljes érdektelenségbe fulladt, tegnap viszont már a magasra pattanó lasztira rámozdult, és ügyesen dobálta, kergette. Sőt, a labda után eredőkkel ő is szaladt. Igaz, még nem a labdáért :-).

Az alap vezényszavakkal egészen jól haladunk, hiszen gyorsan tanul ez az okos Buci. Néhány alkalom után a nagyobb kutyák megmorgásáról és a kutyapajtik játék közbeni felesleges ledominálásáról is ügyesen kezd leszokni. A vele egyforma nagyságú vagy kisebb kutyákkal nagyon játékos, és persze vannak olyanok, akikkel totál egymásra kattannak, és akkor rogyásig megy a birkózás, fülrágás, ugri-bugri, és kergetőzés.

Van benne némi bizalmatlanság, főleg az új helyzetekben. Kifejezetten fél a szűk és zárt helyektől, de általában is az ismeretlen helyeken kicsit lassabban oldódik, ijedős. De másodszorra már kevésbé fél, többedszerre pedig simán megy a saját határainak az átlépése, pl. a liftbe szállás, a szűk boltba bemenés.

Sokszor álldogál mellettem vagy mögöttem a futiban is, onnan figyel, ha számára túl sok a kutya, vagy a nagyok túl hevesen játszanak. Ha feloldódott, akkor is rendszeresen visszatér hozzám egy kis bíztatásért, de aztán megy, és teszi a dolgát.

Hatalmas a megfelelési vágya, szeretettel és türelemmel szinte mindent el lehet nála és vele érni, mert egy imádnivaló kismackó ez a Buckó.

Ha rajtam múlik, kicsit kikerekedve és minden jó tulajdonságában megerősödve fogom őt a végleges gazdájának odaadni. Hálával a lehetőségért: Ágnes”

Bucit is oltva, ivartalanítva, egészségesen adjuk örökbe.

Az örökbefogadás részleteiről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/igy-fogadhatsz-orokbe/
Ha szívesen lennél a gazdija, kérjük, töltsd ki az örökbefogadási kérdőívet: https://vigyelhaza.hu/orokbefogadasi-kerdoiv