Összes kutya »
Gazdira vár

Csibi

  • Fajtája:keverék
  • Kora:7 hónap
  • Neme:Kan
  • Mérete:Kicsi
Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Csibi még csak hét hónapos kisfiú, és már négyszer volt az Illatos úton! Mint ahogy egy ember, egy kutya sem születik „rossznak”, csak a körülmények válthatnak ki belőle olyan viselkedés-mintákat, amit sok szeretettel, gondos, következetes neveléssel lehet kezelni.  a kiskutya kiemelkedően intelligens és első szóra megért mindent. Egy olyan végleges gazdi kellene neki, akinél a szabadban élhet, és akinek van ideje rendszeresen foglalkozni vele. Utolsó gazdái megsajnálták a nehéz sorsú kiskutyát és megpróbálták magukhoz venni őt, de gyerekeik kérésére, néhány nap múlva vissza kellett vinniük. Olvassatok néhány részletet átgondolt levelükből, ami közrejátszott abban is, hogy gondozásunkba vettük a kis árvát.

„ … Csibi egy fantasztikus kiskutya, az egyik legértelmesebb és legérzékenyebb, akit valaha ismertem (ahogy az egyik barátom mondta: nem csak emberi szeme van, hanem az egész arca emberi), csak épp hányattatott sorsa miatt bizalmatlan, és félelmében agresszióra hajlamos (de ő maga sosem támadna!)

 

Az egyáltalán nem igaz, hogy ki nem állhatja a gyerekeket. Amit ki nem állhat, ha valaki ismeretlenként közelít hozzá. Akkor sajnos megvadul, alig lehet visszafogni. Biztos, hogy pici korában bántották.

 

Ha nyugalom van és foglalkoznak vele, csodákra képes. Első szóra megért mindent. Egy olyan gazda kellene neki, akinél a szabadban élhet, és akinek van ideje rendszeresen foglalkozni vele. Ideális az lenne, ha kutyarehabilitációval foglalkozó szakember is látogatná, hetente egyszer-kétszer.

  1. Az első tulajdonos egy hajléktalan ember volt, akitől az ebrendészek kobozták el a kutyust pici korában. Ennek körülményeit nem tudjuk.
  2. A második tulajdonos úgy szabadult meg Csibitől, hogy a Fogaskerekű Vasút mellett az erdő szélén kikötötte egy fához. A környéken lakók figyeltek fel a keserves ugatásra és ők riasztották az ebrendészeket.
  3. A harmadik család júliusban, egy hétvégére fogadták be magukhoz …. július 23-án visszavitték őt, arra hivatkozva hogy a gyerekek félnek tőle, viszont ha egyedül hagyják a lakásban, hangosan vonyít.
  4. Ekkor jöttünk mi, öt nap vívódás után. Megpróbáljuk? Ne próbáljuk? Még pénteken is ott

tartottunk, hogy inkább meg sem nézzük, mert tudtuk, nem lehet nem hazavinni, olyan elképesztően aranyos kutya. Elmentünk hát érte július 27-én szombaton, … és hazahoztuk. Sajnos ez lett belőle 🙁

Bár lenne valaki, aki ért a kutyákhoz, szabadideje is sok van, kertje is van, és vállalná, hogy Csibit örökre magához veszi! Ideális egy olyan gazda lenne, aki még vagy már nem a gyerekeivel él, és esetleg párjával felváltva meg tudja oldani, hogy Csibi legalább addig ne maradjon egyedül, amíg kicsit megszokja a helyet. A kertet azért mondjuk, mert elképesztő mozgásigénye van a kutyusnak. Mi lakásban tartottuk, de csak akkor állt meg rövid időkre, amikor mind a négyen egyhelyben ültünk. Kétórás séta után is folytatta a fel-le trappolást. Szóval a legkevésbé sem szobakutya, és nem is igazán kistestű (kb 11 kiló 6 hónaposan), inkább alacsony (leginkább a basset houndra emlékeztető alkatú, drótszőrű foxi fejjel) …”

Most alapítványunknál azon dolgozunk, hogy jobban megismerjük a kiskutya jellemét, viselkedését majd megfelelő végleges gazdit keresünk neki. Ami már most biztosan tudható, hogy macskák, kisgyerekek mellé nem ajánljuk és kertes házban élő, sok szabadidővel rendelkező, kutyákhoz értő gazdik lehetnek számára ideálisak.

Ha úgy érzed, hogy te lennél az igazi, akkor keress levélben!