Összes kutya »

Újabb sérült védencünk, aki elgázoltan került gondozásunkba.

Január 17-én került a XXI. kerületből, elgázoltan a 3 hónapos szuka kutyus. A baleset következtében hasi traumát szenvedett el, ezért a telep állatorvosai azonnal eltávolították megrepedt lépét.

Az életmentő műtétet követően kaptuk a kérést, hogy segítsük megmenteni a kutyust, hiszen súlyos, többszörös, nyílt, középső harmadi szilánkos, haránt, nyílt bal alkar és alsó harmadi, szilánkos, haránt törést szenvedett. (ezt mind együtt. Nézzétek meg a röntgen képeket) Ezért a kutyát sürgősen állatklinikára szállíttattuk, hogy haladéktalanul megkezdjük gyógyítását.

Állatorvosaink, bal mellső- és hátsó lábán a törést lemez segítségével stabilizálták. Az alkar nyílt törésénél a műtétet követően kevés váladékozást tapasztaltak, amit napokig, antibiotikumosan kezeltek. A biztonság kedvéért mikrobiológiai mintát is vettünk és a beteget kutyust még további 4-5 napra kórházban tartozzuk.

A nagyon fiatal, nagytestű kutya lábait, orvosaink darabjaiból „összerakták” és, ha törései összeforrhatnak  legkésőbb áprilisra eltávolíthatók lesznek az implantátumok is.

A kutyus nagyon barátkozó, adja a puszikat és már járni is szépen tud. Teljes gyógyulása után még rehabilitáció is vár rá. Legkésőbb július elején, teljes gyógyulása után egy igazi, jó Gazdit keresünk majd neki.