Összes kutya »
Gazdira vár

Fecó

  • Fajtája:keverék
  • Kora:1,5 év
  • Neme:Kan
  • Mérete:Közepes
Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Sorsára hagyták, majd egy kocsmában gazdát cserélt, az utcára került, onnan alapítványunkhoz. Gazdikat kapott, akik – első kutyásokként – rosszul mérték fel, hogy mit is vállaltak…

 

A csapzott, egyéves kis jegesmackót gazdája magára hagyta, majd az egyik szomszéd viselte gondját, aki nem kívánta tovább tartani őt és egy pesti „vendéglátóipari egységben” gazdát cserélt…Hamarosan szegény kutya, az új tulajdonosával együtt az utcán kötött ki és a környéken lakók a segítségünket kérték…

Az elhanyagolt, megriadt kutyus önkénteseink segítségével igyekezett visszanyerni az emberekbe vetett bizalmát. A korábban játékos, mozgékony barátságos kutyának alapos állatorvosi vizsgálatra, sok türelemre és szeretetre volt szüksége, hogy ismét vidám Fecó legyen, aki hangos csaholással jelezte másoktól eltérő véleményét.

Hamarosan örökbe fogadta Fecót egy fiatal pár, akik nem tudták kezelni a kutya reakcióit. Ezért már csak néhány hétig lehet gondozásukban és a kutya érdekében is új gazdit keresünk neki. ( Az lenne számára az ideális, ha lakásból-lakásba kerülhetne, és nem élné meg újabb csalódásként a váltást…)

 

A Tükör Módszer Magyarország viselkedésterápiás oktatója, Óbert Marcsi szerint „Fecó domináns, jól irányítható kutya, NINCS viselkedésproblémája. Első kutyásnak nem való, mert (valószínűleg a múltja miatt), ha présbe kerül, akkor az első megoldókulcsa az agresszió, ami fizikailag ugyan nem veszélyes, és nagyon hamar lehet orvosolni ezt a reakciót, de ehhez rendezni kell a gazdival a viszonyt és a kompetenciákat. Kell beletenni energiákat és következetesnek kell lenni, de ha ez megvan, akkor nagyon hamar lesz belőle egy rendkívül jó, okos, engedelmes kutya.”

Marcsi briard keveréknek gondolja. Szívesen terel, kell neki a mozgás is, valamilyen életmódsport, hogy le legyenek vezetve az energiái. Marcsi szerint nagyon jó kutya: szeretettel, hozzáértő foglalkozással kitűnő alapanyag.

Ha határozott, értő gazdijelölt vagy, van kutyás tapasztalatod és elég időt tudsz szánni Fecó nevelésére, a Tükör Módszer Magyarország ösztöndíj programja segítséget nyújt, hogy ennen a tüneményes, de nehéz sorsú kutyának végre igazi és végleges gazdija lehessen.

 

 

Az örökbefogadás részleteiről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/igy-fogadhatsz-orokbe/
Ha szívesen lennél a gazdija, kérjük, töltsd ki az örökbefogadási kérdőívet: https://vigyelhaza.hu/orokbefogadasi-kerdoiv