Összes kutya »

Fincsi gerince súlyosan megsérült és a hátsó lábait nem tudja mozgatni. Ezért, mint egy kis fóka közlekedik és gondot jelent neki a székletét és vizeletét is visszatartania.

De Fincsi a pincsi nem adja fel és mi mindent megteszünk azért, hogy életminősége javuljon… és talán egyszer újra járni tudjon.

A másfél éves pincsit, január közepén találtként, adták le az Illatos útra. Gázolásra, medencetörésre gyanakodtak és alapítványunk segítségét kérték.

Azonnal állatklinikára szállítottuk, ahol a röntgenfelvételek alapján – a pontos diagnózis érdekében -MRI vizsgálatot javasoltak. Sajnos az MRI megerősítette az ortopéd sebész gyanúját: Fincsinek nincsen medence törése, de régi, elhanyagolt gerinc sérülése műtéti úton már nem javítható. Fizioterápiás kezelést javasoltak, ezért a Terápia az Állatokért alapítvány segítségét kértük, hiszen már korábban is csodákat tettek néhány kutyánk gyógyításánál. Egy napon belül olyan komoly segítséget kaptunk, amire nem is számítottunk! Nem csupán a kutyus további, terápiás kezelésének összeállításában kaptunk támogatást, de többen jelentkeztek is arra, hogy a kezelés idejére a kutyus ideiglenes befogadói lennének!

A sok elkötelezett jelölt közül Zsuzsit és férjét Olivért választottuk, akik öt befogadott kutyájukkal, két cicájával és egy sérült szajkóval pestkörnyéki, kertes házban élnek.

Elvittük hozzájuk Fincsit és meggyőződhettünk róla, hogy Fincsi igazán jó helyre került! Zsuzsi állatorvosi asszisztens, és fizioterápiát tanul, így – a Terápia az állatokért alapítvány segítségével – szakszerű kezelést biztosít majd a kiskutyának. Természetesen alapítványunk minden szükséges orvosi ellátást, feltételt, biztosít a kis fóka gyógyulása érdekében.

Az első csoda Fincsivel már megtörtént, és reménykedünk a másodikban is: hogy Fincsi egyszer segítség nélkül újra járhat!

Gyógyulásáról folyamatosan beszámolunk majd!