Összes kutya »
Hanna gazdira vár!

Hanna a szívférgesség harmadik fázisban került hozzánk tavaly júniusban, mikor tüdejében kifejlett férgek voltak már. A 6 éves kiskutya Pesten kóborolt, majd állatbarátok segítségével került gondozásunkba.

Gyógyulási esélyei néhány hónapja még bizonytalanok voltak, de hála a lekiismeretes orvosi ellátásnak és a szuper ideiglenes befogadóinknak, Zsófinak és Dávidnak mára már teljesen meggyógyult.

Jól szocializáltan, egészségesen és ivartalanítva várj az álom-gazdit, aki lakásában tartaná őt nagy-nagy szeretetben, mert megérdemli!

Ideiglenes befogadói, Zsófiék részletes jellemzést is írtak róla, amit itt olvashjatsz:

„Hanna nagyon jó természetű, barátkozó, mindenkivel közvetlen kutya. Bizalommal fordul az emberek felé és nyugodt, barátságos, sok esetben érdeklődő és nagyon türelmes. Kifejezetten konfliktus kerülő alkat. Kiegyensúlyozott jól szocializált kiskutya. Jól olvassa más kutyák viselkedését, tudja kit közelíthet meg biztonsággal. Továbbá rendkívül csendes és szobatiszta.

Szereti és igényli is a simogatást, keresi a közelséget. Sokat hízeleg.  Kiválóan viseli a szőre gondozását. Mindent jól visel, ha szépen lassan nyugtatva végezzük vele a procedúrát. Kutyakozmetikában orvosnál is mintakutya.

Jól alkalmazkodik és kedvében igyekszik járni az embernek. Könnyen tanul. Nagyon kooperatív és kíváncsi alkat. Macskák nagyon érdeklik.

Kis termete ellenére mozgásigénye és aktivitása kifejezetten nagy, olyan típus, aki mindig útra kész.

Gyors közlekedő. Lényegében mindegy neki merre, csak mehessen. Az élen szeret haladni. Ha lassabban mennénk, akkor általában húz. Olyan, mint egy kis igásló. Szépen sétál pórázon. Irányítható. Csak kutyafuttatón belül engedjük el. Minden esetben behívható volt.  Ha futkosunk, fut velünk. Pórázon is futtatható. Szívesen kocog napközben.

Ha valamit észrevesz rögtön cserkészné, kiütközik rajta a vadászkutya jelleg. Sünökre nagyon erősen reagál, vetődne rájuk.

Felgyógyulása óta játékaival megtanult játszani. Megtanult labdát apportírozni is. Kutyákkal való játékot még tanulnia kell. Tartózkodó.

Kezdetben kifejezetten ijedős és félénk volt. Mostanra sokat javult ezen a téren. Új, ismeretlen tárgyakkal kapcsolatban inkább óvatos érdeklődő. A nagy lapos dolgok ijesztőek lehetnek számára, akárcsak a hirtelen mozdulatok, hagy a túl magas emberek.

Habzsolva eszik, házi kosztot nem nagyon fogyaszt. Kunyerálni csak azoktól kunyerál, akik adnak neki az asztalról.

Utcán szemét felevésére viszont hajlamos. Azzal vigyázni kell.

Közlekedést, autózást, bkv-zást, távolsági buszozást gond nélkül viseli. Fontos neki, hogy kilásson a járműből. Hordozótáskában szállítjuk. Hanna nagyon szereti a hordozóját.

Szájkosara van, de nem szokott hozzá. Eddig nem volt rá szükség. Ha utazunk a hordozóba teljesen elzárható és ott teljesen nyugodt.”

Az örökbefogadás részleteiről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/igy-fogadhatsz-orokbe/
Ha szívesen lennél a gazdija, kérjük, töltsd ki az örökbefogadási kérdőívet: https://vigyelhaza.hu/orokbefogadasi-kerdoiv

A koronavírus járvány miatt mozgásunk, örökbeadási lehetőségünk korlátozott, ezért kizárólag Budapesten tudjuk örökbe adni őt.

 

Hanna gyógyulási folyamatáról az előzményeket itt találod: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=vigyelhaza&set=a.4085670011448050