Összes kutya »

Kesut a 3 hónapos amerikai bulldog keveréket az Illatos úton adták le, törött combcsonttal. Alapítványuk megmentette a kiskutyát és állatklinikára szállítottuk, ahol tegnap megműtötték őt.

A röntgen során látni lehetett már, hogy alig van denzitásbeli különbség a csontok és a lágyszövetek közt. Ez arra utal, hogy a csontokban a kálcium mennyisége kevés. (Feltehetően már egy viszonylag kis traumára törhetett el a combcsontja is.) Ezt úgy hívják patológiás törés, melynek oka ez esetben alultápláltság. (Ezt köznapi nyelven angolkórnak mondják, tehát Kesu egy igazi nemzetközi kutya, hiszen amerikai bulldogként, most még angolkóros szegény…), Egyéb eredetű betegséget a vérvizsgálat szerencsére nem mutatott ki.

A műtét során a csont rendkívül puhának bizonyult, gyakorlatilag fúró használata nélkül tudták behelyezni a velőűr szegeket!

Most olyan multivitamin készítményt adunk neki, amiben D vitamin és kalcium is van, és Neo K9 nevű táplálékkiegészítőt is kap, ami – bár nagyon drága szer – a csontgyógyulást segíti elő.

A kis beteg 1-2 hétig a klinikán marad, mert a csontjai továbbra is rendkívül gyengék, törékenyek.

Mindezek ellenére, a gondos ápolást követően a kutyus maradéktalanul felépülhet, és egészséges, nagyra növő, boldog kamasz lehet belőle hamarosan. Már „csak” egy jó gazdi kéne neki, aki majd egészségesen örökbe fogadja őt…

Kesu gyógyulásáról folyamatosan beszámolunk nektek.

Ha segíteni szeretnéd Kesu, vagy a többi védencünk gyógyulását, ajánld fel adód 1 százalékát alapítványunknak itt: https://vigyelhaza.hu/ado-egy-szazalekrol/

Ha támogatnád munkánkat, azt itt is megteheted: https://vigyelhaza.hu/tamogatas/