Összes kutya »

Macihoz, a kilenc éves, máltai selyemkutya-fiúhoz olyan elkötelezett, türelmes GAZDIT keresünk, aki vállalni tudja, hogy a szokásosnál is több időt fordít Maci ápolására és nem okoz anyagi megterhelést a speciális táp és gyógyszer megvásárlása sem.
Maci főként egyke kutyának való. Simulékony, bújós és kedves természetű kutya, aki egyedül a nagyobb, dominánsan viselkedő kanokkal nem jön nehezebben.

Teljesen szobatiszta, nem rongál, csendes (csak akkor jelez, ha valóban oka van), Szereti, ha ölbe vesszük, és alapvetően békében van a világgal, csak közel lehessen hozzánk.

Nagyon fontos még tudnia az örökbefogadónak, hogy Maci élete végéig hipoallergén tápot kell kapjon, mert, ha az allergiája “belobban”, az okozhatja a másik – egészséges – fül begyulladását. Ezen kívül a szemszárazságát napi két-három alkalommal szemgéllel kezelni kell.

Itt videót is nézhetsz róla!

Előzmények:

Macit, a máltai selyem kutyafiút 2015 novemberében adta le akkori tulajdonosa az Illatos útra, kritikán aluli állapotban.
Teljes testén gyulladt volt a bőr, szemszárazság betegsége elhanyagolt volt, így a kutya mindkét szeme gennyes, gyulladt volt. Ilyen állapotban vette magához alapítványunk, és a teljes kivizsgálást követően elkezdtük Maci gyógyítását. Hipoallergén tápot kapott, szemét antibiotikus szemgéllel kezeltük, és heti három alkalommal gyógysamponnal is fürdettük.

A sikeres gyógyulás hónapokba telt, de Maci bőre csodálatosan meggyógyult, és a szeme is rendbe jött, bár a szemszárazságról tudni kell, hogy ez napi háromszori szemgéllel történő kenegetést jelent a mai napig is.

Idén már több Macit is örökbe adtunk: miért ne találhatna ez a Maci is egy nagyszerű gazdit magának?

Hívjál minket! 06 20 934 4826