Összes kutya »
Gazdira vár

Maci

  • Fajtája:Máltai selyemkutya
  • Kora:9 év
  • Neme:Kan
  • Mérete:Kicsi
  • Megjegyzés: Oltva, chipezve, ivartalanítva, egészségesen adjuk örökbe.
Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Macihoz, a kilenc éves, máltai selyemkutya-fiúhoz olyan elkötelezett, türelmes GAZDIT keresünk, aki vállalni tudja, hogy a szokásosnál is több időt fordít Maci ápolására és nem okoz anyagi megterhelést a speciális táp és gyógyszer megvásárlása sem.
Kinek ajánljuk őt:  Maci főként egyke kutyának való. Simulékony, bújós és kedves természetű kutya, aki egyedül a nagyobb, dominánsan viselkedő kanokkal nem jön nehezebben.

Teljesen szobatiszta, nem rongál, csendes (csak akkor jelez, ha valóban oka van), Szereti, ha ölbe vesszük, és alapvetően békében van a világgal, csak közel lehessen hozzánk.

Nagyon fontos még tudnia az örökbefogadónak, hogy Maci élete végéig hipoallergén tápot kell kapjon, mert, ha az allergiája “belobban”, az okozhatja a másik – egészséges – fül begyulladását. Ezen kívül a szemszárazságát napi két-három alkalommal szemgéllel kezelni kell.

Itt videót is nézhetsz róla!

Előzmények:

Macit, a máltai selyem kutyafiút 2015 novemberében adta le akkori tulajdonosa az Illatos útra, kritikán aluli állapotban.
Teljes testén gyulladt volt a bőr, szemszárazság betegsége elhanyagolt volt, így a kutya mindkét szeme gennyes, gyulladt volt. Ilyen állapotban vette magához alapítványunk, és a teljes kivizsgálást követően elkezdtük Maci gyógyítását. Hipoallergén tápot kapott, szemét antibiotikus szemgéllel kezeltük, és heti három alkalommal gyógysamponnal is fürdettük.

A sikeres gyógyulás hónapokba telt, de Maci bőre csodálatosan meggyógyult, és a szeme is rendbe jött, bár a szemszárazságról tudni kell, hogy gyógyíthatatlan, így az ő esetében ez napi háromszori szemgéllel történő kenegetést jelent a mai napig is.
2016 decemberében jelentkezett egy gazdijelölt, aki a látogatás után úgy döntött, hogy az akkor 8,5 éves Macit szeretné örökbe fogadni, így a kutyus még abban a hónapban elköltözhetett új családjához Keszthelyre.

Néhány hete, május elején levelet kaptunk a gazditól, hogy Maci füle február elején begyulladt, és a kutya nem engedi, hogy kezeljék. Odakap, morog, veszélyes, amikor megpróbálják kitisztítani a fülét. Összességében véve Maci és gazdája között a történtek miatt romlani kezdett a kapcsolat.

Természetesen segíteni próbáltunk. Tanácsot kért, mi tanácsot adtunk, amennyire persze lehet tanácsot adni felelősen ekkora távolságból úgy, hogy nem látjuk a problémás szituációt.
Kerestünk ottani kutyaiskolát, hogy egy képzett tréner segítségével helyreállítsák az akkora erősen megromlott kutya-gazdi kapcsolatot. A gazdi azonban nem lépett a megoldás útjára, kérte, hogy vegyük vissza tőle a kutyát.

Maci tehát visszakerült alapítványunk gondozásába, éppen a 9. születésnapja előtti napon. Füle fájt, szeme is gyulladt volt.

Visszakerülése után elvittük az állatorvosi rendelőbe, hogy mi is megnézessük a gyulladt bal fülét, és ekkor javasolta állatorvosunk, hogy altatásban, endoszkópos vizsgálattal nézzük meg, mi a helyzet a hallójáratban. Erősen gyulladt szemére újra elkezdtük a Ciloxan+Optimmun adását.

Sajnos az endoszkópos vizsgálat végén a legrosszabb hírt kaptuk. A hosszú ideje fennálló, kezeletlen gyulladás következtében a dobhártya átszakadt, amit ilyenkor már nem lehet megmenteni, így mint megoldásként, csak a műtét jöhetett szóba. Sajnos a műtét az ő esetében annyit jelentett, hogy ezt a hallójáratot teljes mértékben eltávolították-lezárták, úgymond “hallójárat kiirtás” történt.

A műtét egy hete történt, a kötést már levehettük róla, de a gallér még marad egy-két hétig, a teljes gyógyulásig.

Maci tehát ismét gazdit keres. 🙁

Idén már több Macit is örökbe adtunk: miért ne találhatna ez a Maci is egy nagyszerű gazdit magának?

Hívjál minket! 06 70 392 7277