Összes kutya »

Mackó sorsa korábban sem lehetett irigylésre méltó. A 14 éves, vak, fehér kis keverék nagyon sovány volt és végtelenül elhanyagolt, amikor 2017 nyarán alapítványunk gondozásáéba került. Most már megszépülten várja nagyszívű gazdiját ez a nagyapó, aki elfogadja hogy Mackónak már csak egy nyugodt zúg kéne a kertben, ahol csendesen, biztonságban élhetné hátralévő kis életét.

Előzmények: Hónapok óta kísértük figyelemmel Mackó és Bogár sorsát, akiknek meghalt a gazdájuk, és a hagyatéki eljárás lezártáig a XVII. kerületi Önkormányzat gondoskodott róluk. Mivel a két kutyus ugyanabban a panzióban kapott elhelyezést, amíg az eljárás lezárult, ahol nekünk is több kutyusunk van, szinte naponta találkoztunk a két tanácstalan, összezavarodott kutyussal.

Júniusra lezárult a hagyatéki eljárás: a bácsinak sem ingatlana, sem ingósága, sem elérhető hozzátartozója nem volt, így a kutyákra az Illatos út várt volna ismét, amit mindenképp szerettünk volna elkerülni.

Így hát magunkhoz vettük a két kutyust, és így már a negyedik olyan kutya-páros van gondozásunkban, akik gazdáig halála, vagy súlyos, tartós betegsége miatt került hozzánk.