Összes kutya »
Gazdira vár

Mia 2.

  • Fajtája:Patterdale terrier
  • Kora:1 év
  • Neme:Szuka
  • Mérete:Kicsi
Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Mia egyéves Patterdale terrier nőstény (8-10 kilós) akit Budapesten a XVII. kerületben találtak. Bár a kutya mikrochippel rendelkezett, de a gazdája már nem volt elérhető, ezért az Illatos útra került, ahonnan alapítványunk vette gondozásába.

Mia kölyökkorából valószínűleg kimaradt a megfelelő szocializáció. Ennek következményeképp minden más kutyát támad, nagyon rosszul kommunikál. Emberrekkel nincs gondja, barátságos kutya.

Kutyákkal fokozatosan összeszoktatható, még nagyon sokat kell tanulnia, hogy ne az agressziót vegye elő minden szituációban. Egyes kutyákkal már szépen kommunikál, próbál játszani is. Ezért mindenképp kutyaiskolába kell az új gazdinak járnia vele. Mia még nagyon fiatal, nincsenek nagyon beégett viselkedésmintái, lehet ezeken még bőven változtatni, viszont a leendő gazdninak is kell ebbe energiát fektetni, hogy egy boldog, barátságos kutya lehessen és kiegyensúlyozott életet élhessen egy szerető, aktív életet élő, hozzáértő gazda mellett, aki mellett biztonságban érezheti magát.

Melyek a Patterdale terrierek tipikus jellemvonásai?

A Patterdale terrier tipikus vadászkutya. Ha lehetősége nyílik rá, szívesen üldözi a kisebb állatokat. Önbizalma erősen fejlett. Saját döntéseket hoz, és makacskodik. Séták alkalmával mindig pórázon kell tartani. Ha egyszer felébredt a vadászösztöne, nem lehet visszahívni. Általában véve a terrier jó családi kutya, aki különösen a gyermekekhez ragaszkodik. Mivel ő egy igazi energiabomba, órákig tud játszani. Az intelligens kutyát azonban fizikailag és szellemileg is jól kell edzeni. A hosszú séták elengedhetetlenek. Ha egyedül hagyod a kertben, elkezd gödröket ásni. Általában azt is gyorsan kitalálja, hogyan ássa át magát a kerítés alatt, hogy saját kirándulásokat tegyen. Ennek az intelligens kutyának a kiképzésekor különösen fontos, hogy következetesek legyünk. Igazi kihívás a gazdi számára, és egyáltalán nem kezdő kutya. Más kanokkal való találkozáskor a Patterdale terrier dominánsan reagál. A nyulakat, tengerimalacokat és macskákat zsákmánynak tekintik és vadásznak rájuk. (idézet a DogBible-.ből)

Szóval nyitott vagy a kihívásokra? 😊

Az örökbefogadás részleteiről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/igy-fogadhatsz-orokbe/
Ha szívesen lennél a gazdija, kérjük, töltsd ki az örökbefogadási kérdőívet: https://vigyelhaza.hu/orokbefogadasi-kerdoiv