Összes kutya »

Pöttöm


Twitter Facebook

Pöttöm, a 4 éves, kistestű keverék fiúcska gazdája meghalt és egyedül maradt a XVII. kerületben. Mivel senki sem vállalta, hogy gondját viseli, alapítványunkhoz került az összezavarodott, megszeppent úrfi.

Pöttömöt szinte bolhafelhő kísérte és egész gyulladt testfelületén, bolha allergiája van. Bélférgei is akadnak, így teljes külső-és belső  ”takarítás” és türelmes gyógyítás vette kezdetét. Szerencsére sem szív- sem bőrférgei sincsenek és a labor eredményei is jók.

Mostanra, bolhaekcémája miatt kopaszsága már a múlté, gyönyörű, egészséges szőrt növesztett a pár hét alatt.

Kedves, aktív, figyelmes, éber kiskutya. Kutyatársaságban alapvetően nagyon jól viselkedik, időnként van az, hogy egyik-másik társának “beszól”, olyankor nagyon komolyan veszi magát. Rászólásra szépen reagál.

Szobatiszta és nem rongál meg semmit. Pórázon önállóan közlekedik, tehát mindig arra megy, amerre ő akar, de ezt még gyakoroljuk. Cicákkal nem kompatibilis.

Kinek ajánljuk őt?

Aktív és kevésbé aktív gazdinak egyaránt jó társ lehet Pöttöm, bár alapvetően nagyon szeret izegni-mozogni, jönni-menni, de ha épp arról van szó, hogy az udvaron vagyunk, akkor elvan úgy is. Játékos, és játékosságból eredően szeret kezeket csócsálni hörögve-morogva, rettentően vérmes arcot vágva közben. Gyerekekkel is jóban van, főleg ha van náluk valami ehető, de anélkül is. 🙂
Oltva, ivartalanítva, egészségesen adjuk örökbe.