Összes kutya »

Hófehérke és 8 törpéje közül már 6 kistörpét örökbe adtunk, de még két kisfiú Tudor, Vidor és Hófehérke, a mama még gazdikra vár! (Ha még emlékeztek rá, július közepén adta le az illatos útra tulajdonosa az elhanyagolt, utolsó órás, vemhes, négyéves kistestű kutyust, aki egy órán belül nyolc egészséges kölyköt szült.)

A most 3 hónapos babákat 3 oltással, mikrochippel, és ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe (az ivartalanítás költségét alapítványunk állja, ha a velünk szerződésben álló rendelők egyikében történik a műtét. Az ivartalanítás időpontja a betöltött 7 hónapos kor.)

A kiskutyáknak jelenleg még egy kölyökkori oltásuk van hátra, illetve a kötelező veszettség elleni oltások 1 éves korig. Ezek beadatása már a gazdik feladata és költsége lesz.

Hófehérke, a mamai is tündéri, ragaszkodó, szelíd kutyus, aki megérdemelné, hogy a megpróbáltatások után, végre szerető családhoz jusson

Néhány jó tanács azoknak, akik kölyökkutya örökbe fogadásán gondolkodnak:

Egy kölyökkutya még napjában háromszor igényli, hogy etessük. Ha tartósan nem vagyunk otthon, mert a munkabeosztásunk olyan, és nincs, akire rábízhatjuk a kölyök ellátását, akkor ez sajnos kimarad, hosszú távon a fejlődését befolyásolja.

Az apróságok . természetesen –  még nem szobatiszták. Ezt nekünk kell megtanítani nekik, ami azzal jár, hogy napjában többször (etetés, itatás, játék, ébredés utáni időpontokban) kivisszük a szabadba, és a jól végzett munka után nagyon megdicsérjük. Ha megint csak nem vagyunk otthon, ezt sem tudjuk elvégezni, és nem csak az a baj ezzel, hogy a kutya bent végzi el a dolgát, de mivel nem szólunk rá eközben, így ez a viselkedés erősödik meg, hivatalosan az ő kis fejükben az egész lakás egy engedélyezett vécé lesz. (A kutyapelenka nem megoldás sajnos, ugyanúgy nem lesz szobatiszta a kutya.)

Szocializáció: a kölyökkorú kutyák életüknek ebben a szakaszában nyílnak meg a világ felé, most tanulják meg, hogy viselkedjenek velünk, más kutyákkal, bizonyos ingerekre hogyan reagáljanak. Ha nem vagyunk velük eleget, nem tudjuk más kutyák társaságába vinni, ismét egy fontos életszakaszt ugrunk át, aminek megint csak káros következményei lehetnek.

Egy kiskutya felnevelése idő és energia, ezért minden érdeklődőt arra kérünk, hogy ne csak a szívükre hallgassanak, hanem gondolják végig objektíven, hogy ők mennyire tudnak majd megfelelni egy kölyökkutya igényeinek, hiszen az örökbe fogadás már önmagában is azt jelenti, hogy “végiggondoltam, meg tudom,és meg akarom csinálni, mert örökre szeretném ezt a kiskutyát”.

Mi pedig szeretnénk boldogan olvasni néhány év múlva is a beszámolóitokat róluk, és a közös életetekről.:)

Hívjatok minket! 06 20 934 4826

Előzmények: https://www.facebook.com/pg/vigyelhaza/photos/?tab=album&album_id=1800469633301444