85-ször futották le a maratoni távot segítségünkkel az Illatos úti kutyák!

Most egy éve, hogy speciális, motoros kutya futópadot adományozott alapítványunk az Illatos úti kutyáknak. Tudjátok, hogy mennyit futottak segítségével az elmúlt évben? Több mint 4300 kilométert!
KutyaFutopad (1)Az Illatos útra bekerülő állatok számára a hosszan tartó bezártság okozta stressz az immunrendszerre is negatív hatással van. Nő a betegségek iránti érzékenység, felgyorsul az izomfehérjék lebontása, majd ennek következtében az izomsorvadás, lesoványodás. Ez a folyamat szembetűnően jelentkezik azoknál az állatoknál, melyek egyébként mozgásigényes, napi rendszerességű munkát igénylő fajtába tartoznak.
Sajnos sok olyan kutya van a telepen, akik már hónapok óta, vagy akár egy éve kénytelenek bezárva élni életüket, új gazdáikra várva.
Az Illatoson lévő 100-120 állat napi rendszeres sétáltatása a gondozók számára megoldhatatlan feladat, viszont a mozgásszegény körülmények miatt az idő múlásával egyre csökken annak esélye, hogy testileg és lelkileg is egészséges állatot fogadhassunk majd örökbe.
Ezért bocsájtottunk a telep rendelkezésére tavaly márciusban, egy speciálisan, kutyák számára kialakított elektromos futópadot. A készülékkel többféle sebességet és pálya meredekséget lehet szimulálni, így a kutyák kondíciójához igazíthatóak a gyakorlatok.
A futópadon a nagy mozgásigényű kutyák mozgatását végezik, remélve hogy a bezártság okozta egyhangúság is oldódni fog.
A tavalyi évben, napi átlagban 3-4 kutya használta a futópadot, ahol 2-3 kilométert futottak, átlagosan 20 perc alatt.

Bors.video