Rendezvényeink

Rendezvényeinkkel a felelős állattartást népszerűsítjük és az Illatos úti árva kutyák örökbe adását segítjük elő.  Kérjük, hogy Te is támogasd céljaink megvalósítását!
2021-09-20
Rendhagyó Örökbefogadó Nap az Illatos úton október 2-án.
Helyszín: FÖRI (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) Állatvédelmi Őrszolgálatának Illatos úti telepe (Budapest IX. Illatos út 23/a) Időpont: 2021. október 2. szombat 10-15 óra között Sajnos már nem újdonság az, hogy az Illatos úti Állatvédelmi Szolgálat telepe megtelt, a gazdáikra reménytelenül váró kutyákkal. Most azonban, az örökbefogadó napon azok az autók, amik nap-mint nap BEHOZZÁK az elkóborolt állatokat, most Budapest belterületén HÁZHOZ VISZIK őket és ebben segítséget nyújtanak alapítványunk önkéntesei is.*
Alapítványunk kezdeményezésével, a Szolgálat munkatársainak régi álma teljesülhet: személyesen juttathatják szerető családba a méltatlanul magára hagyott, kidobott, árva kutyákat.  A rendhagyó akció, egyúttal megkönnyíti az új gazdik első közös utazását is, hiszen gyakran nem egyszerű egy még szinte ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani. Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai, erre rászoruló kutyákat megszépítik: ápolják, nyírják, fésülik őket. A rendezvényt megelőző napokban valamennyi, gazdára váró kutyáról a Vizslafotózás csapata igényes fotókat készít, melyeket az alapítványunk és az Szolgálat facebook oldalán lehet majd megtekinteni, és életre szóló társat választani közülük. A kutyusokhoz névre szóló gravírozott bilétát adunk ajándékba.
A helyszínen a telep munkatársain és az alapítvány önkéntesein kívül a Népszigeti Kutyaiskola viselkedésterápiás oktatói is hasznos  tanácsaikkal segítik a megfelelő választást. Az új gazdik, a kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, negatív szívférgességi teszttel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 6000Ft térítési díj ellenében.   ---------------------------------------- *az ajánlat nagytestű, autó hiányában tömegközlekedési járművel nem vagy nehezen szállítható kutyákra vonatkozik, az érkezés sorrendjében, 10:30 – 14:00 között.  
Tovább »
2021-09-04
Belvárosi Kutyafesztivál. 2021.09.18.
  2021.09.18. 10-17.00 (esőnap 09.25.) Budapest, V. Olimpia Park Egy nap, egy helyszín, két izgalmas esemény a Vigyél Haza Alapítvány és a Belváros összefogásával! Másfél év kényszerű kihagyás után, ismét várunk minden állatbarátot a kutyabarátok és örökbefogadók családi találkozóján! A belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvényén, családi programokkal, szórakoztatóan hívjuk fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására. A nagyon kutyás napon azokat is ütős programokkal várjuk, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében, önkénteseink segítségével kipróbálhatod, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni. Az izgalmas programokon, számos közismert és népszerű meglepetésvendég segíti a rendezvény sikerét, és önkénteseink munkáját. Az egész napos bulin, minden szolgáltatás ingyenes! Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia bemutatók, kutya viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyabiléta gravírozás, kutyakereső alkalmazás, kutyás bemutatók, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.
Idén először mutatkozok be az állatvédelem gyerekeknek program. Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek oldal csapata szuper játékokkal vár mindenkit a Kutyafesztiválon! Tanuld meg a magyar kutyafajtákat, keresd meg a különbségeket az állatorvosi rendelőben, teszteld memóriádat, és játssz a többi, felelős állattartásra oktató játékkal! Az Agrárminisztérium a Szabad a Gazdi programmal képviselteti magát a Belvárosi Kutyafesztiválon. Látogasd meg a sátrat, vedd elő a legjobb tudásod az állatvédelemmel kapcsolatban, és tölts ki egy állatvédelmi kvízt, hogy szuper ajándékot nyerhess. Kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program. Az ingyenes e-learning tananyag az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közreműködésével készült. A Kutyafesztiválon bárki kipróbálhatja sátrukban, hogy megérdemelné-e már a gazdijogsit? A helyes válaszokért ajándékok járnak. Az idén 13 éves alapítványunk külön szeretettel várja, azokat a családokat, akik közreműködésünkkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt években, és azokat az állatbarátokat is, akik Illatos útról választották kedvenceiket. A számtalan kutyás programot, az alapítvány sátrainál játszó ismert, fiatal zenészek is színesítik.
A Belvárosi Kutyafesztivál fővédnökei: Ovádi Péter. a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere
Rendezvénnyel párhuzamosan, a Belváros önkormányzata, az Olimpia parkban Belvárosi Családi Pikniket is tart, egész napos gyerekprogramokkal, így a két esemény nagyszerűen kiegészíti egymást. A pikniken zenei programok, koncertek, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, bábszínház, és sportprogramok várják az érdeklődő, gyerekes családokat.
A rendezvény – mivel a várható létszám jócskán meghaladja majd az 500 főt – csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A részletekről folyamatosan beszámolunk Facebook oldalunkon
Tovább »
2021-05-23
Tudáscsepp Tematikus állatvédelmi továbbképzés
Hazai állatmentés és rehabilitáció tematikus továbbképzés állatorvosoknak, állatorvosi asszisztenseknek és állatvédelemben dolgozóknak Azt eseményre regisztrálhatsz itt: https://www.facebook.com/events/199318118667527/?ref=newsfeed ELŐADÓK és a témák dr. Szentmiklósy Edina – hatósági állatorvos Hatósági feladatok az állattartással kapcsolatban Egy kobzás története - hatósági feladatok a gyakorlatban dr. Kajó Cecília igazgatásszervező, jogász Bemutatkozik a Bojtár – állattvédelmi jogsegélyszolgálat Márton Attila, újságíró, World Dog Press Associacion elnöke Figyelj oda! - Tapasztalatok a hazai állatvédelmi szervezetek GDPR fegyelméről Állatrendőrség alapítás itthon Nemzetközi példák, előkészítés, jogszabályi környezet, toborzás, válogatás, működési alapok Óvári András a Vigyél Haza Alapítvány Alapítója Hatékony és etikus kommunikáció az állatvédelemben – mentés és rehabilitáció dr. Fodor Kinga habil, Ph.D., Állatorvostudományi Egyetem docense Rehabilitáció, de milyen áron? – kizáró tényezők Dr. Fodor Kinga kérdezi Oroszlán Szonját az amerikai állategészségügyi tapasztalatairól Részvételi díj webináriumon 19 800 Ft mely a következőket tartalmazza: • Az esemény valós időben követhető, nézhető online otthonról vagy munkahelyről. • Kérdezési lehetőség az előadóktól chat-ablakban a továbbképzés napján. • Az előadások anyagát kinyomtatva postázzuk • A webes felvétel korlátlanul visszanézhető 2021. június 30-ig.
Tovább »
2021-05-08
Meghívás kuratóriumi ülésre
A Vigyél Haza Alapítvány tisztelettel meghív valamennyi érdeklődőt az alapítvány éves, kuratóriumi ülésére melyet a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben, biztonsági okokból videokonferencián tart meg. Időpont: 2021.05.25. 9.00  Napirendi pontok:
  1. Éves költségvetés elfogadása.
  2. Előző évi beszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadása.
Az ülés nyilvános. Ha bárki csatlakozni szeretne, kérjük, hogy ezt emailben jelezze, [email protected] címen legkésőbb a kezdés előtti napon, hogy a videokonferenciához való kapcsolódáshoz linket küldhessünk. A Vigyél Haza Alapítvány kuratóriumának nevében, Budapest, 2021. 05.08. Dr Bada János a kuratórium elnöke
Tovább »
2020-09-15
Új nap, új remények!
A menhelyen leadott kutyák közül a legnehezebb helyzetben azok az idősebb és beteg kutyák vannak, akiknek gazdája a kutya speciális igénye miatt nem tudja tovább vállalni gyógykezelésüket, gondozásukat. Az ő esetükben az örökbefogadási folyamat hosszabb, ezért többnyire nem csak pár hónapos ellátásra és rehabilitációra maradnak szerető gondoskodásunkban. Kisöregjeink boldogságát akkor tudjuk biztosítani, ha megadjuk számukra a panzió kényelmét, az állapotuknak megfelelő táplálékot, és az orvosi ellátást, ami sok esetben egy folyamatos, költséges kezelést igényel. A családból családba kerülés idejére keressük azokat a nagylelkű támogatókat, akik adományukkal virtuálisan örökbe fogadják a cammogó csapat egy-egy tagját. Októberben azért sétálnak értünk követeink, hogy erre a Jó Ügyre is felhívjuk a figyelmet, és nagyon várunk Téged is a támogatóink közé! Számítunk rád! Itt ismerheted meg a részleteket.  
Tovább »
2020-05-08
Meghívó kuratóriumi ülésre
Meghívó a Vigyél Haza Alapítvány kuratóriumi ülésére A Vigyél Haza Alapítvány tisztelettel meghív valamennyi érdeklődőt az alapítvány éves, kuratóriumi ülésére melyet a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben, biztonsági okokból videokonferencián tart meg. Időpont: 2020.05.28. 9.00 Napirendi pontok:
  1. Éves költségvetés elfogadása.
  2. Előző évi beszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadása.
Az ülés nyilvános. Ha bárki csatlakozni szeretne, kérjük, hogy ezt emailben jelezze, legkésőbb a kezdés előtti napon, hogy a videokonferenciához való kapcsolódáshoz linket küldhessünk. A Vigyél Haza Alapítvány kuratóriumának nevében, Budapest, 2020. 05.08.
Tovább »
2019-07-14
Mit csinálunk, amikor épp nem kutyát mentünk? :-)
Sokféle olyan önkéntes munkánk van, ami nem közvetlenül segíti az árva kutyák örökbe adását, de fontos feladatunknak gondoljuk. Ilyen, amikor kampányokat csinálunk az örökbe adás, a keverék kutyák népszerűsítésére, kiadványok készítésében működünk közre a felelős állattartás érdekében, vagy éppen rendezvényeken mutatkozunk be, állatszerető családoknak, fiataloknak. Múlt héten az egyik legnagyobb, állatgyógyszer gyártó cég családi napjára kaptunk meghívást, ahol 1200 felnőtt – és gyerek ismerhette meg játékosan munkánkat. Néhány gazdira váró kutyánk megismerése mellett a gyerekek kutyás színezőket és feladatokat kaptak, a felnőttek pedig kvíz kérdésekkel mérhették le tudásukat. Te tudnád rá a válaszokat? Próbáld meg, ha van hozzá kedved!
Tovább »
2019-05-11
Belvárosi Kutyafesztivál
A belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvényére készül a Vigyél Haza Alapítvány május 11-én, az árva kutyák örökbefogadásának népszerűsítésére. Helyszín: V. ker. Olimpia Park sétánya Időpont: 2019 május 11. szombat, 10-18 óra Facebook esemény itt. Szervező: Vigyél Haza alapítvány                      A Vigyél Haza alapítvány és a Belváros- Lipótváros összefogásával, idén negyedik alkalommal tartják a Belvárosi Kutyafesztivált, hogy közös programokkal tegyék emlékezetessé ezt a napot, ugyanakkor felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.  Az eseményen mutatkozik be először az Első Nemzeti Kutyajósda, ahol a gazdiknak és kedvenceiknek jó híreket hozunk. Délelőtt asztrológiai elemzés, délután kártyavetés és számmisztika lesz. Az alapítvány szellemes kezdeményezését színesíti, hogy déltől Bach Szilvia népszerű színész, humorista, parodista, énekes, író látja el a jós feladatát! Nemcsak kutyás programok, de kiváló zenészek is várják a látogatókat. Szombat délben a Stolen Beat csapata hív mindenkit egy kis akusztikus zenélésre a Vigyél Haza alapítvány sátránál. A fellépést követően lehetőség lesz egy rövid, közös fotózásra is. Az egész park területén zajló, izgalmas programokon kívül a felelős gazdikat számos ingyenes szolgáltatás ajándék is várja: - a Takarék Csoport jóvoltából az első 100 jelentkező, kutyusa, nevével és a gazdi adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba! - a NetPincér – aki az alapítvány jótékony célú virtuális kutyaéttermét is működteti – szerencsekerekén minden kutyás nyer! Az egész napos rendezvényen minden szolgáltatás ingyenes: Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kisállat fizioterápia bemutatók, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok, kvízjátékok, és ismerkedés az egyik kereskedelmi TV csatornán futó kutyás reality-magazin szereplőivel. A nagyon kutyás eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében, délelőtt – az alapítvány önkéntesei segítségével - mindenki kipróbálhatja, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni. Az alapítvány külön szeretettel várja, azt a 1000 családot, akik közreműködésükkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt években. A színvonalas programokat segíti, a NÉBIH Szabad a Gazdi program, Vizslafotózás.hu a Kutyabarát.hu, a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság, a Pacsi! kutyás reality-magazin, az Őrmezői Kutyaiskola, a Takarék Csoport és a NetPincér is. A rendezvénnyel párhuzamosan, a Belváros önkormányzata szervezésében, az Olimpiai parkban Belvárosi Családi Pikniket is tartanak, egész napos, gyerekprogramokkal, így a két esemény nagyszerűen kiegészíti egymást. A pikniken, zenei programok, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, és sportprogramok várják az érdeklődő, gyerekes családokat. Az esemény fővédnökei: Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere, és dr Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos.
Tovább »
2019-05-08
Meghívó a Vigyél Haza Alapítvány kuratóriumi ülésére
A Vigyél Haza Alapítvány tisztelettel meghív valamennyi érdeklődőt az alapítvány éves, kuratóriumi ülésére. Helyszín: 1145 Budapest XIV. Újvilág utca 50-52, földszinti tárgyaló Időpont: 2019.05.23. 9.00 Az ülés nyilvános Napirendi pontok:
  1. Éves költségvetés elfogadása.
  2. Előző évi beszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadása.
A Vigyél Haza Alapítvány kuratóriumának nevében, Budapest, 2019. 05.08. Dr Bada János a kuratórium elnöke  
Tovább »