Így fogadhatsz örökbe

piktogram_örökbefogadás_png

Kíváncsi vagy, hogyan lehet, alapítványunktól kutyát örökbe fogadni?

Egy kutya örökbefogadása megváltoztathatja a Te és családod életét is, és persze a kutyus további sorsát is alapvetően befolyásolja. Mind az új kedvencednek, mint neked fontos, hogy helyes és végleges döntést hozz, ami akár 10-15 évre meghatározza közös életeteket, és kölcsönösen boldogabbá teszi a hétköznapjaitokat

1. Először gondold végig: életkörülményeid lehetővé teszik-e, hogy egy kutyáról tartósan gondoskodjál?
2. Beszéld meg a veled egy háztartásban élőkkel, hogy közös-e a szándék, és szükség esetén egyeztess a lakás/ház tulajdonosával, a lakóközösséggel, hogy nincs-e kizáró ok a kutya tartására?  Ha még kiskorú vagy, akkor mindenképp tájékoztasd gondviselődet, hiszen kutyát, csak az Ő beleegyezésével, az ő nevén adhatunk örökbe.)
3. Ha a fenti kérdésekre igen a válasz, akkor gondold át, hogy pillanatnyi és a belátható időn belüli életviteled mennyi szabadidőt enged: naponta, hétvégeken mennyi időt tud családod a kutyával foglalkozni? Ezek alapján mi is szívesen segítünk neked eldönteni, érdemes-e és ha igen, milyen típusú kutyát érdemes örökbe fogadnod? (Megkérjük, hogy  az örökbefogadási kérdőív kitöltésével segítsd, hogy megfelelő döntést hozhassuk a kutya és családod érdekében.)
4. FONTOS! Ne lepj meg senkit egy ajándék-kutyával, hiszen ezzel valakire akaratán kívül komoly felelősséget raksz! Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy szeretne-e és tud-e egy kutyáról tartósan gondoskodni?
Egy állat örökbe fogadása fontos, személyes döntés, amit annak kell meghoznia, aki a kutya tényleges gazdája lesz. Ezért arra kérünk, hogy akkor keress minket, ha magadnak szeretnél házi kedvencet. Ne közvetíts másoknak, hanem irányítsd hozzánk őt, hogy közvetlenül vele beszélhessük meg a dolgot.
5. Ha már megérett benned a szándék, és minden egyéb feltételt tisztáztál környezetedben, akkor nézd meg honlapunkon, vagy Facebook oldalunkon a gazdira váró kutyákat. Ha találtál olyat, akivel el tudnád képzelni a közös jövőtöket, akkor keress bennünket levélben, vagy telefonon, hogy a részleteket megbeszélhessük.
6. Ha közösen találtunk olyan kutyát, akit el tudnál képzelni magadnak, és a feltételeket is alkalmasnak találjuk az örökbe fogadásra, akkor jöhet az első személyes találkozás! Ilyenkor, előzetesen egyeztetett időpontban, önkénteseink segítő jelenlétében találkozhatsz, barátkozhatsz a kutyussal, akár ideiglenes befogadónknál, akár abban a kutyapanzióban, ahol a kutyust helyeztük el ideiglenesen.  (Mivel nem vagyunk menhely, a kutyák ideiglenes befogadóknál, és családi kutyapanziókban vannak. Ezért előre nem tudjuk megmondani, hol találod Őt, csak a telefonos egyeztetést követően, ha már eldőlt, melyik kutyát érdemes felkeresned.) Ha másik kutya is van a családban érdemes az a kutyát is elhoznod, hogy Ők is megismerhessék egymást és te is biztos lehess abban, hogy Ők is barátok lesznek. (Kan és szuka kutyák, illetve két szuka kutya esetében ez sikerülni szokott: két kan kutya esetében ez ritkaság) Persze a kutyák közti teljes bizalom kialakulása, a későbbiekben, akár hetekig is tarthat.
7. Ha kölcsönösen elnyertétek egymás bizalmát, és minden feltételt megfelelőnek érzünk, akkor jöhet az örökbe fogadás! Ilyenkor alapítványunk önkéntes munkatársa a kutyust „házhoz viszi” és személyesen is meggyőződik arról, hogy a kutya megfelelő tartásának minden feltétele adott. (Nem vagyunk „nyomozók”, nem nézünk az ágy alá, de a Te érdeked is, hogy sem téged sem pedig a kutyát ne érje csalódás. Ilyenkor önkéntesünknek joga van a helyszínen szubjektív döntést hozni, hogy akár mégsem találja a körülményeket megfelelőnek. Döntését nem kell a helyszínen megindokolnia.)
8. Az örökbe fogadás előtt minden, a kutyával kapcsolatos, általunk ismert információt, orvosi leletet megosztunk veled.
9. Fontos, hogy mire a kutyust hozzád visszük, addigra minden feltétel rendelkezésre álljon: nyakörv, póráz, kutyafekhely, táplálék, vizes és tápos tál,…stb.
10. Az örökbe fogadáskor kitöltjük az Örökbefogadási Megállapodást, amit már előre is megismerhetsz honlapunkról. A befogadást követő néhány nap múlva újra megkeresünk, hogy minden rendben van-e. Ha igen, akkor a kutyát átregisztráltatjuk a megállapodásban megadott adataid alapján a nevedre a PetVetData adatbázisban. (Ez a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat nyilvántartó rendszere)
Alapítványunk, valamennyi kutyát ivartalanítva, oltva, féregtelenítve, mikrochippel ellátva adja örökbe. Ezért nem kérünk és nem is várunk térítést.
Ha mégis úgy döntesz, hogy támogatnád munkánkat, hogy még több kutyának adhassunk esélyt, a gazdihoz jutáshoz, azt bármikor megteheted, és azt köszönettel elfogadjuk. A támogatás azonban nem feltétele az örökbe adásnak és nem befolyásolja döntésünket.

Kapcsolat: hétköznap 9-18 óra között, szombaton 9-14 óra között

(Vasárnap és ünnepnap mi sem dolgozunk)

Telefon: 06 20 934-4826 Kérjük, hogy csak számkijelzéses telefonról keress minkdet!

mail: [email protected]