Összes kutya »
Örökbe adtuk

A 15 éves Buksinak ideiglenes helyett végleges családot találtunk!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Ki az, aki úgy gondolja, hogy csodák, csak a mesékben léteznek? Olvasd el Buksi történetét és te is hiszel majd bennük!

Buksi idős gazdája, gyógyíthatatlan betegsége miatt már nem tudott gondoskodni a pumi nagymamiról, így leadta őt az Illatos útra. Alapítványunk vette gondozásába idős társával együtt. Buksinak, tavaly kisebb agyvérzése volt és azóta szeretett magában, félrevonultan pihengetni. Ahol korábban elhelyeztük, már nem vállalták tovább a 15 éves kutya ideiglenes befogadását és nagyon fontos volt, hogy még a hideg tél beköszönte előtt olyan jószívű befogadót találjunk nyugodt barátságos kisöregnek, aki lakásában tartaná, vagy olyan kertes házban, ahol szabadon bejárhat a lakásba is.

A reménytelennek látszó küldetésünk, most hamar sikeres lett! Hanna és Ádám jelentkeztek, hogy szívesen vállalnák Buksi gondozását és amikor megismertük őket már biztosak voltunk abban, hogy Buksi a legjobb helyre kerül majd. A mosolygós fiatal pár pesti, kertvárosi családi házban él másik barátságos kutyájukkal, Pufival. Aztán a dolgok gyors fordulatot vettek. Hannáék úgy érezték, hogy egy végleges otthon nyugalmára van már szüksége ennek e kisöregnek Ezért úgy döntöttek, hogy nem lesznek ideiglenes befogadóik … hanem örökbe fogadják őt! 😊  Buksi most már boldogan bóklászik a házban és a kertben. Sokat és nyugodtan aluszkál a ház minden meleg pontján, hiszen tudja, hogy végre nyugodt, szerető környezetben, biztonságban élheti le hátralévő életét. A napokban pedig üzenetet is küldött nekünk 😊 :

„ … Nagyon boldog vagyok, hogy kaptam egy új családot, és még egy kutya tesót is! Mindenki nagyon kedves velem, itt nyugodt lehetek. Bízom bennünk, már az első naptól kezdve, mindig bújok és ők megölelnek. Egész nap aludhatok a meleg házban, de amikor kedvem szottyan sétálni, körbe-körbe rohangálhatok a kertben, olyankor olyan vagyok, mint egy őzgida, azt mondják, letagadhatnám a korom. A Pufi nevű kutya is jófej, hagyja, hogy pihenjek, nem tolakodó. Van egy kényelmes fekhelyem, bár mindenhol szívesen szunyókálok.

Jönnek néha barátok látogatóba és mindenkit nagyon kedvelek, simogattatom magam és ők nem bírnak vele leállni.  Azt hiszem, itt még sok szép pillanatban lesz részem!’

Azt mondják gondtalan öregkor? Aranyévek? Bizony jó lenne minden idős kutyának! Buksi olyan szerencsés, hogy Hanna és Ádám önzetlen gondoskodásával most megadatik még egy-két boldog év neki is! Mi pedig soha nem hagyjuk magukra őket: Buksi speciális tápját, gyógyszereit és szükség szerint orvosi ellátását élete végéig biztosítjuk!

Buksiról és Ádiról korábban filmet is készítettünk.