Összes kutya »
Örökbe adtuk

Ágiék 6 hónapot vártak Mayára, gyógyulásáig!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Gyakran kapunk olyan megkeresést, hogy még aznap kutyát szeretnének maguknak. Bár az örökbe fogadást mindig a kiválasztás és az ismerkedés folyamata előzi meg, mégis rendkívüli Ágiék kitartása, akik a szívférges Maya gyógyulásáig 6 hónapot vártak!

Ismerjétek meg Maya történetét!

Maya 6 és féléves, ivartalanított szibériai husky jellegű kutya, akit tavaly szeptemberben pesten az utcán fogtak be állatbarátok. Tulajdonos nem jelentkezett az akkor még nagyon elhanyagolt kutyusért, így alapítványunk gondozásába vette. Megkapta oltásait és – önkénteseink gondos ápolása nyomán – gyulladt, sebes fülei is hamar meggyógyultak.

Sajnos a labor vizsgálatok szívférgességet állapítottak meg nála, és tudtuk: ez 7-8 hónapos intenzív kezelést, rendszeres orvosi ellenőrzést és kennel nyugalmat jelent majd.

A barátkozó, kedves kutyát többen szerették volna magukhoz venni, de mi jeleztük: csak gyógyultan lehet majd örökbe fogadni. Ági és László már tavaly megkerestek minket örökbefogadási szándékukkal. Megértették és elfogadták, hogy a kutyust nem adhatjuk örökbe a nagyon kemény kezelés alatt, de rendszeresen látogatták és támogatták gyógyulását. Aztán a napokban eljött a nagy pillanat és Maya elutazhatott új otthonába, Ágiék fóti kertes házába…. Otthonában, a puha ágyikó mellett néhány cica is várta, de mindenkit megnyugtathatunk: már teljes a béke! 😊

Mayának még 2 hónap alatt két negatív tesztet kell produkálnia, hogy tökéletesen gyógyultnak nevezhessük. Addig is élvezheti már a család szeretetét.

Itt egy kis beszámoló Maya érkezéséről:

„Sziasztok! Kalandos volt 🙂 Mindent nagyon jól csinált a kutyus. Hazahoztuk, körbe vezettük az udvaron, elvittük egy rövid sétára, kikeféltük, fölhoztuk a lakásba, bemuttattuk a cicáknak, megfürdettük. Cica kaját már kerüli, mert rá lett szólva. A szürke cica lepofozta, a fekete-fehér morog rá, volt egy kis incidens … de megoldódott a helyzet.:-)

Most épp alszik 🙂 a kanapén….nem az ágyán a földön…az eszébe sem jutott.

Nagyon édes 😊 „

Kedves Ági és László! Köszönjük a kitartásotokat és a sok szeretetet!

——————

Ha szeretnéd, hogy még több árva kutyának találjunk csodás otthont, kérünk, segítsd állatmentő munkánkat adód 1%ának felajánlásával! Adószámunk 18196384-1-42