Álmok és ábrándok

Göblyös Péter fotókiállítása

AranyTíz Kulturális központ

2018.04.05-15.

megnyitó: 2018.04.05. 18.30

A kiállítást megnyitja: Novák Péter zenész, koreográfus (és nem mellesleg alapítványunk kuratóriumi tagja)

Magyarországon közel harmincezer árva állat várja menhelyeken, gyepmesteri telepeken reménytelenül gazdáját. A legnehezebb helyzetben azok az az idősebb keverék kutyák vannak, akiknek gazdája meghalt: gyakran az örökösök adták le őket az Illatos útra, a főváros gyepmesteri telepére.

Alapítványunk nehéz feladatra vállalkozott: gondozásba vette ezeket a kedves kisnyugdíjasokat, hogy gyógyítsa, ápolja őket, és kampányba kezdett annak érdekében, hogy egy -egy nagyszívű ember örökbe fogadja az idős árvákat. Ezért kértük meg fotós barátunkat, Göblyös Pétert, – aki a VIZSLAFOTÓZÁS maga -, hogy készítsen olyan képeket, melyek megmutatják, milyen különlegesek ezek a sokat tapasztalt, bölcs és toleráns kutyák.

——————————————————-

Göblyös Péter számára a fotózás nem csupán hivatás, hanem elhivatottság. Képein nem “csak” kutyák láthatók, hanem egyedi és különleges élőlények, akiknek ugyanúgy érzékelhető eltérő személyisége, karaktere, mint nekünk, embereknek is. Felvételeit áthatja az állatok iránt érzett szeretet és tisztelet, mely a képeket érzékeny alkotássá emeli.

——————————————————

A képeken szereplő idős állatok egy része már a közelmúltban gazdára talált, de többségük reménykedve várja az Igazit.

Bízunk benne, hogy a gyönyörű felvételek olyan nagyszerű, önzetlen embereket is megszólítanak, aki életük végéig biztosítanák egy-egy nehéz sorsú, idős állat számára a boldog és gondtalan öregkort!

A kiállítás megnyitóját követően, az alkotások megvásárlói, árva kutyák gyógyítását segítik elő. (A képeket a nagylelkű vásárlók a kiállítás végén kapják meg.)

Várunk benneteket!

A kiállítás támogatója a Belváros-Lipótváros Önkormányzata, és a Vászonkép Szalon