Összes kutya »
Örökbe adtuk

Baldur a Balatonnál.


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Januárban sürgős segítségünket kérték jóérzésű állatbarátok.

Foltit (mert korábban így hívták) a gyönyörű, 4 éves Border Collie jellegű kutyát elgázolta egy autó, de a gazdája nem vitte orvoshoz: a sérült, szenvedő állat a „kertben várta, hogy meggyógyuljon”. Foltinak középső/ alsó harmadi haránt, és többszörös alkar törése volt és jobb felső szemfoga is kitörött.

A sikeres műtétet követően Folti alapítványunk fűtött kennelében gyógyult és májusban már elérkezett az idő, hogy olyan gazdit keressünk neki, aki nem csupán szereti majd őt, de tökéletes gyógyulásig – átmenetileg – biztosítani tudja számára a mozgásszegény környezetet is.

Már hónapokkal ezelőtt keresett meg bennünket Zsuzsanna és férje Károly, hogy szívesen befogadnák aszófői házukba Foltit. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a családdal, akik gyakran érdeklődtek a kutya gyógyulásáról, meglátogattak minket és várták, hogy az implantátum eltávolítását követően Foltit örökbe fogadhassák.

Aztán a múlt héten eljött a nagy nap! Folti nem csupán új gazdikat és egy idős kutyatársat kapott, de új nevet is: mostantól Baldurnak hívják! (a norvég férfinév: isteni fényességet jelent). Baldur most még keveset mozoghat így ideje jelentős részét  a kertes házon belül, a lakásban tölti és egyetlen pillanatra sem venné le a szemét új gazdijáról. 😊 Olvassátok Zsuzsa első beszámolóját a megérkezésről:

 

„Az érkezés nem volt egyszerű, Folti nagyon pörgött, nem lehetett sehogy sem nyugalomra bírni, ha bezártam valahova, akkor ugatott, kapart, nyüszített, az előszobában is rohangált le-föl. Aggódtam a lába miatt, mondjuk arra nem nagyon állt rá. Ma reggel még igen elkeserítő volt a helyzet, bár Bogyó (ti. a család idősödő kutyája) már csak engem utál látványosan, Baldurt csak megvetően méregeti. Baldurt biztos, hogy bántották, mert a simogatásra emelt kéz is megrémíti sokszor. Délutánra mindenki lecsitult, Mint a képen látható, fekszik is, már tud lenni tőlem nagyobb távolságra is, ha lát.  Férjemmel is összehaverkodtak, itt volt a lányom, ő nagyon sokat segített a szelídítésben. Iszonyúan éhes állandóan. Engem állandóan szemmel tart, bújik, ha mozdulok, mozdul, folyton a nyomomban van. A kertben is körbenézett, egyelőre nem nagyon engedjük ki, de nem zaklatja föl az a 3-4 ember, aki egy nap elmegy a házunk előtt. Nem rohan oda, nem ugatja őket. Újabb házőrző vérebbel gyarapodtunk 😊Szép napokat kívánok köszönettel: Zsuzsa”  Kedves Zsuzsa és Károly! Köszönjük, hogy Baldurt örökbe fogadtátok!

————

Ha segítenél, hogy még több árva kutyust menthessünk meg, gondolj ránk és ajánld fel adód 1%-át alapítványunknak! adószámunk: 18196384-1-42

————

Megjegyzés:

Ha egy kutya örökbefogadásán gondolkodsz, tudomásul kell venni kell venned, hogy a kutyatartás magas költségekkel járhat. Nem csupán a folyamatos ellátás, oltások, élősködők elleni védekezés kerül sok pénzbe, de egy esetleges betegség, sérülés kezelése több százezer forintba is kerülhet. (Folti műtétje, orvosi ellátása közel 400 ezer forint volt…)