Belvárosi Kutyafesztivál. 2021.09.18.

 

2021.09.18. 10-17.00 (esőnap 09.25.)

Budapest, V. Olimpia Park

Egy nap, egy helyszín, két izgalmas esemény a Vigyél Haza Alapítvány és a Belváros összefogásával! Másfél év kényszerű kihagyás után, ismét várunk minden állatbarátot a kutyabarátok és örökbefogadók családi találkozóján!

A belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvényén, családi programokkal, szórakoztatóan hívjuk fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.
A nagyon kutyás napon azokat is ütős programokkal várjuk, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében, önkénteseink segítségével kipróbálhatod, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.
Az izgalmas programokon, számos közismert és népszerű meglepetésvendég segíti a rendezvény sikerét, és önkénteseink munkáját.
Az egész napos bulin, minden szolgáltatás ingyenes!
Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia bemutatók, kutya viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyabiléta gravírozás, kutyakereső alkalmazás, kutyás bemutatók, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.

Idén először mutatkozok be az állatvédelem gyerekeknek program. Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek oldal csapata szuper játékokkal vár mindenkit a Kutyafesztiválon! Tanuld meg a magyar kutyafajtákat, keresd meg a különbségeket az állatorvosi rendelőben, teszteld memóriádat, és játssz a többi, felelős állattartásra oktató játékkal!

Az Agrárminisztérium a Szabad a Gazdi programmal képviselteti magát a Belvárosi Kutyafesztiválon. Látogasd meg a sátrat, vedd elő a legjobb tudásod az állatvédelemmel kapcsolatban, és tölts ki egy állatvédelmi kvízt, hogy szuper ajándékot nyerhess.

Kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program. Az ingyenes e-learning tananyag az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közreműködésével készült. A Kutyafesztiválon bárki kipróbálhatja sátrukban, hogy megérdemelné-e már a gazdijogsit? A helyes válaszokért ajándékok járnak.

Az idén 13 éves alapítványunk külön szeretettel várja, azokat a családokat, akik közreműködésünkkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt években, és azokat az állatbarátokat is, akik Illatos útról választották kedvenceiket.
A számtalan kutyás programot, az alapítvány sátrainál játszó ismert, fiatal zenészek is színesítik.

A Belvárosi Kutyafesztivál fővédnökei:

Ovádi Péter. a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és

Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere

Rendezvénnyel párhuzamosan, a Belváros önkormányzata, az Olimpia parkban Belvárosi Családi Pikniket is tart, egész napos gyerekprogramokkal, így a két esemény nagyszerűen kiegészíti egymást. A pikniken zenei programok, koncertek, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, bábszínház, és sportprogramok várják az érdeklődő, gyerekes családokat.

A rendezvény – mivel a várható létszám jócskán meghaladja majd az 500 főt – csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A részletekről folyamatosan beszámolunk Facebook oldalunkon