Belvárosi Kutyafesztivál

A belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvényére készül a Vigyél Haza Alapítvány május 11-én, az árva kutyák örökbefogadásának népszerűsítésére.

Helyszín: V. ker. Olimpia Park sétánya

Időpont: 2019 május 11. szombat, 10-18 óra

Facebook esemény itt.

Szervező: Vigyél Haza alapítvány                     

A Vigyél Haza alapítvány és a Belváros- Lipótváros összefogásával, idén negyedik alkalommal tartják a Belvárosi Kutyafesztivált, hogy közös programokkal tegyék emlékezetessé ezt a napot, ugyanakkor felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.

 Az eseményen mutatkozik be először az Első Nemzeti Kutyajósda, ahol a gazdiknak és kedvenceiknek jó híreket hozunk. Délelőtt asztrológiai elemzés, délután kártyavetés és számmisztika lesz. Az alapítvány szellemes kezdeményezését színesíti, hogy déltől Bach Szilvia népszerű színész, humorista, parodista, énekes, író látja el a jós feladatát!

Nemcsak kutyás programok, de kiváló zenészek is várják a látogatókat. Szombat délben a Stolen Beat csapata hív mindenkit egy kis akusztikus zenélésre a Vigyél Haza alapítvány sátránál.

A fellépést követően lehetőség lesz egy rövid, közös fotózásra is.

Az egész park területén zajló, izgalmas programokon kívül a felelős gazdikat számos ingyenes szolgáltatás ajándék is várja:

– a Takarék Csoport jóvoltából az első 100 jelentkező, kutyusa, nevével és a gazdi adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba!

a NetPincér – aki az alapítvány jótékony célú virtuális kutyaéttermét is működteti – szerencsekerekén minden kutyás nyer!

Az egész napos rendezvényen minden szolgáltatás ingyenes:

Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kisállat fizioterápia bemutatók, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok, kvízjátékok, és ismerkedés az egyik kereskedelmi TV csatornán futó kutyás reality-magazin szereplőivel.

A nagyon kutyás eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében, délelőtt – az alapítvány önkéntesei segítségével – mindenki kipróbálhatja, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

Az alapítvány külön szeretettel várja, azt a 1000 családot, akik közreműködésükkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt években.

A színvonalas programokat segíti, a NÉBIH Szabad a Gazdi program, Vizslafotózás.hu a Kutyabarát.hu, a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság, a Pacsi! kutyás reality-magazin, az Őrmezői Kutyaiskola, a Takarék Csoport és a NetPincér is.

A rendezvénnyel párhuzamosan, a Belváros önkormányzata szervezésében, az Olimpiai parkban Belvárosi Családi Pikniket is tartanak, egész napos, gyerekprogramokkal, így a két esemény nagyszerűen kiegészíti egymást. A pikniken, zenei programok, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, és sportprogramok várják az érdeklődő, gyerekes családokat.

Az esemény fővédnökei: Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere, és dr Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos.