Beszámolónk az Adhat vonalra, 2014-ben érkezett adományok felhasználásáról

negyzetes-adhatVonal2014-ben 542 hívás érkezett a Vigyél Haza Alapítvány adományvonalára, ami összesen 125.089 Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 8566 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

Az adomány teljes összegét (125.089 Ft) alapítványunk az Illatos útra sérülten bekerült kutyák gyógyítására, majd gondozására, nevelésére és végleges gazdához juttatására fordítottuk. Ezen belül is 12 súlyosan sérült, többnyire elgázolt kutya kivizsgálását, csontsebészeti beavatkozásait fedeztük, majd az állatok teljes rehabilitációját, ideiglenes befogadónál, vagy kutyapanzióban való tartását biztosítottuk.

Az év során, átlagosan 18 kutya volt folyamatosan ideiglenes befogadóinknál, illetve kutyapanzióban gondozásunkban. Amint helyünk szabadult fel, újabb esélytelen állatokat hoztunk ki az Illatos útról, akiket már szocializálva, egészségesen (a szukákat és kanokat is ivartalaníttatva) adtunk örökbe.

Folyamatosan biztosítottuk az Illatos úton lévő, állatorvosi kezelésre szoruló kutyák labor vizsgálatainak költségét is.

Munkánk során az alapítványunk és az Állategészségügyi Szolgálat által szervezett közös Örökbefogadó Napon 34 kutyát adtunk örökbe. A gondozásunkban lévő, súlyos sérülést követően gyógyult, vagy közvetlenül az Illatos útról mentett és gazdához örökbe adott kutyák száma 43 volt. Így összességében 2014 évben 77 kutyát juttatunk végleges gazdához.

Köszönjük támogatásotokat!