Összes kutya »
Örökbe adtuk

Bojtár és a svédcsavar


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

A svédcsavar kifejezést a magyar nyelvben valami váratlan, meglepő fordulat esetén használjuk. Ilyen fordulatot vett egy hányattatott sorsú kutya története is, aki most már Svédországból küldi nekünk a pacsikat! 🙂

Bojtár hároméves, keverék fiúcska, aki kétszer is megjárta az Illatos utat. Másodszor három hónapot töltött a telepen amikor alapítványunk júniusban magához vette a nagyon elhanyagolt, de barátkozó kutyust. Látszott rajta, hogy korábban nem sokat foglalkozhattak vele, de gyorsan megnyílt a mi kis labdazsonglőrünk. Bőrférgességét közel fél évig kezeltük, míg őszre már egészségesen várhatta az igazi Gazdik jelentkezését.

Szeptemberben keresett meg bennünket Bence, aki kutató biológusként, családjával Svédországban telepedett le és feleségével, valamint három tizenéves lányával Stockholm külső, zöld kerületében él. Miután megismertük a körülményeket, közösen kiválasztottuk Bojtárt.

Bence hazarepült Budapestre, hogy megismerkedhessen Bojtárral és megkezdtük a kiutazáshoz szükséges dokumentumok intézését. Néhány hét múlva ismét eljött Bence, kislányával, Emmával: ezúttal már autóval, hogy megkezdjék nagy utazásukat Bojtárral, Svédországba. Az utazás során is kapcsolatban maradtunk és megbizonyosodhattunk arról, hogy Bojtár remekül viseli a nagy kalandot Emmával, a hátsó ülésen. (persze biztonsági kutya-hámmal felszerelve.)

Bojtár most már svéd állampolgár és boldog családtag Bence, Anita, és három nagylányuk Emma, Janka és Lilla társaságában.

A kutyus további sorsáról beszámolunk majd!

Nézzétek meg a megható fotókat is!