Összes kutya »
Örökbe adtuk

Bolton, végre GAZDIKAT kapott! :-)


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Csodálatos dolog történt! Nyolc évig láncon tartás, közel egy év Illatos út, majd fél év kitartó várakozás után, Bolton GAZDIS lett!

Bolton, a nyolcéves ivartalanított kan kutyus, 2015 május végén került az Illatos útra, nyomorúságos körülmények közül. Három másik társával együtt, rövid láncon tartották!

Az elegáns, középkorú, de fiatalos kutya, több mint 300 napot (!) töltött a telepen, majd 2016 tavaszán került alapítványunk gondozásába.

Új védencünk kezdetben félénk volt, és a szokásosnál nagyobb türelem kellett ahhoz, hogy elnyerjük a bizalmát. Ezért önkénteseink nagy figyelmet szenteltek Bolton szocializációjának.

A korábban nehéz sorsú kutya kezdetben bizalmatlan az idegenekkel: főként a férfiakkal, ezért csak olyan gazdijelöltek jöhettek szóba, akik sok időt szánnak arra, hogy látogassák őt, barátkozzanak vele. …És tavaly megtaláltuk Őket, Cecilia és Gábor személyében, hiszen a rendszeres találkozások alatt kialakult a bizalom és kötődés, így decemberben, Bolton pestkörnyéki, szép , kertes házukba költözhetett!

Olvassátok Cecília levelét az első, közös napjaikról!

„ … Gondoltam írok pár sort, hogy milyen volt az első közös napunk Boltonnal. Amint elmentetek el is kezdte a kert felfedezését, mivel a lakásba nem sikerült becsalogatnom. Az első 2 óra szuper volt, felvittem a rétre futottunk egyet, aztán sajnos mivel dolgoznom kellett kint kellett hagynom a kertben, de fél szemem rajta volt. Körbeszagolgatta a növényeket, jelölgetett, pusziszkodott a szomszéd kutyákkal a szomszéd meg is simizte és nem volt kéz leharapás 🙂 szóval tényleg családi kutya lesz mint sem ház őrző. Aztán láttam, hogy a nagy sétálásban el is fáradt és leheveredett a konyhaajtó elé és aludt egyet… Este volt közös futás az utcában az is szuper volt. 🙂 Türelmesek leszünk és kitartóan terelgetjük, hogy teljesen egészséges lelkületű kutya válhasson belőle. Nagyon köszönjük a segítségeteket és hamarosan jelentkezem újabb tapasztalatokkal. „

Kedves Cecília és Gábor! Köszönjük, hogy sok türelemmel és szeretettel új esélyt adtatok Boltonnak egy boldogabb életre!