Összes kutya »
Örökbe adtuk

Briós gazdikra talált!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Briós albérlő gazdája bérleményéből elköltözött és a kutyát „ott felejtette” a tulajdonosnál, aki nem kívánt róla gondoskodni. Igy került ősszel alapítványunkhoz a fiatal, 6-7 hónapos vizslador jellegű keverék kutya. A barátságos kutyusnak szerencséje volt: nem kellet sokáig várnia, míg olyan felelős gazdi jelentkezett, akinél biztosnak éreztük Briós jövőjét. Zita eljött a hétvégi sétákra, ahol önkénteseink segítségével ismerkedhetett a kiválasztottjával. Hamarosan örökbe is fogadta őt és most már pesti kertes házukban él Zitával és édesanyjával.

Zita beszámolókat is küldött. Ezekből idézünk, szerkesztett változatban:

„Briós nagyon jól alkalmazkodott a lakásban, nem tudom eldönteni a régi életéből jönnek elő az ott megtanított dolgok vagy ilyen gyorsan tanul. Szépen használja a fekhelyeit, szobatiszta, jelzi, ha dolga akad kint. Tanulja, hogy nincs az asztalnál kéregetés, de nagyon hamar rájött mit várunk el tőle és saját maga fekszik a helyére. Dicsérettel jutalmazva nagyon hamar csinálja amit elvárok tőle és édesanyámnál már alkalmazza. Látszik, hogy foglalkoztak vele, tényleg nagyon jó feje van…biztos, hogy az agilityben is nagyon jó lesz.

Pillanatok alatt belakta a házat, gátlás és félelem nélkül…Az energiaszintjét még szokjuk, szerencsére inkább a kertben és a sétákon mutatja meg fáradhatatlan mozgékonyságát. Formába hozza az embert, az már biztos! Kicsit még összeszokunk, aztán irány a kutyaiskola! Kutyákkal való játékot még tanulnia kell, nem mindenkinek jön be az ő játékra hívása, de az iskolában a sok kutya között ez is alakul majd. Addig a hétköznapi életben szükséges dolgokat tanulja, a sétánál egyelőre mindent visz a “kint vagyok, ki tudja mikor leszek újra kint” érzés. Most már legalább használja az orrát, szaglászik, nem csak megy bele a világba…szóval, szépen alakul. Egyébként egy nagyon aranyos, vidám, játékos, stabil idegrendszerű kutyus. Köszönjük Brióst, vidámságot hoz a mindennapjainkba! Zita”

Köszönjük, hogy örökbe fogadtátok Brióst!