Összes kutya »
Gazdira vár

Buksi

  • Fajtája:keverék
  • Kora:5 év
  • Neme:Kan
  • Mérete:Kicsi
Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Buksi 5 éves kis-közepes termetű, corgie-tacskó jellegű keverék kan kutya. 2,5 éve érkezett alapítványunkhoz az Illatos útról, ahová gazdái adták le, mert nem tudtak bánni a kutyus határozott személyiségével.

Buksi félénk, de rendkívül öntudatos. Természete alapján, ő a hét törpe együttesen: Megvan benne a bohókás Vidor, a sokat tüsszögő Hapci, a feladatokat azonnal átlátó Tudor, a szolidan bújó Szende és a mindenhez kellő morgolódást produkáló Morgó. Jelenleg ideiglenes befogadóinknál, Zsófinál és Dávidnál keresi az ő Hófehérkéjét, és/vagy a hercegét. 😊

Mint Zsófi írja róla „ …Ismerős közegben kedves bújó kis öleb. Türelmes, ha tudja mi történik körülötte. Kutyákkal többnyire nyitott és barátságos, sőt kölyökkutyásan játékos is tud lenni. Különösen a tacskókat kedveli, velük eddig mindig nagyon jól megértette magát. A hörgős kutyákat általában nem érti. 2-3 kutyánál nagyobb társaságban még nem tudja kezelni.

Sétálni nagyon szeret, főként szimatolni és jelölgetni. Időnként a különálló fűszálakat képes elmélyülten tanulmányozni. Mindent ehetőt felfalna, ami elébe kerül…ezen a viselkedésén még formálni kell. Sokat fejlődött, amióta nálunk lakik, de folyamatosan emlékeztetni kell rá, hogy “nem zabálunk!”

Idegen emberekkel kezdetekben bizalmatlan. Megválasztja, hogy kit enged közel magához. Neki ehhez hosszabb idő kell. Gyerekeket nem kedveli, tart tőlük ezért védi magát tőlük.

Nagyon erős őrző-védő ösztöne van. Csak a közvetlen bizalmasainak engedi a tulajdonát kézbe venni. A kaja a mindene, azt őrzi legjobban.

Ha fél, vagy nem érti mi történik körülötte ugatással és morgással fejezi ki zavarát. Jellemző rá az a hozzáállás, hogy legjobb védekezés a támadás. Kiáll magáért és félve, de szembe fordul a többnyire vélt veszéllyel. Bizonytalanságai miatt kifejezetten nem számít társasági alkatnak. Jelenleg csak saját közegében és kis létszám mellett tudja jól kezelni a szociális kapcsolatait.

Türelemmel, határozottsággal, szép szóval és jutalommal nagyon jól nevelhető. Hosszabb távon, kellő kitartással mindenről meggyőzhető. Már gond nélkül ül, fekszik, pacsit ad. Követi az utasításokat. Ha nagyon lelkes, két hátsó lábára állva ugrándozik.”

Tapasztalt kutyásnak ajánljuk, aki biztosítja számára a kellő figyelmet, és akinek nem tud a fejére nőni a kis „tasmán ördög jellegű” szende méregzsák, hamisíthatatlan nagy formátumú egyéniség.

Egészségesen, ivartalanítva adjuk örökbe lakásba, vagy kertes házba, de a lakásba bejárassal.

Az örökbefogadás részleteiről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/igy-fogadhatsz-orokbe/
Ha szívesen lennél a gazdija, kérjük, töltsd ki az örökbefogadási kérdőívet: https://vigyelhaza.hu/orokbefogadasi-kerdoiv