Összes kutya »
Örökbe adtuk

Csepke háromlábon is boldogan szalad az új gazdihoz!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Csepkét elgázolhatta az autó, és sokáig senki sem találhatott rá. Mikor állatbarátok alapítványunk november közepén segítségét kérték, azonnal ortopéd sebészhez vittük, mert zúzódott mellső lába miatt nagy fájdalmai voltak. Bal mellső lábán az elhanyagolt törést már nem lehetett megmenteni: lábát amputálni kellett. A másfél éves kislány azóta már meggyógyult ivartalanítottuk őt és december közepén Rebeka és férje Péter vállalták ideiglenes befogadását, míg gazdikat nem találunk neki.

Most ideiglenes befogadónknál, Rebekánál, lakásukban tölti a karácsonyt.

Rebekától részletes jellemzést és kedves fotókat is kaptunk Csepkéről, ami nagyban segítette a kis bicebóca gazdisodását. 😊 Mint Rebeka írta, „ …Csepke egy ragaszkodó, kedves, csupaszív pici kutya, aki öt kilója és három lába ellenére nagyon fürgén szalad, és termetéhez képest kellemes hangon ugat, bár egyáltalán nem gyakran. Pórázon szépen sétál, és ha a helyzet úgy hozza, karba véve is nyugodtan fekszik, könnyű vele közlekedni. … Nagyon szeret a gazda közvetlen közelében feküdni és dolgozni is kitűnően lehet mellette. A macskákkal intenzíven kezdeményezi a játékot, amit a macskák félreérthetnek. 🙂 Intelligens, szobatiszta, nagyon figyeli a gazdit, de a vezényszavak megtanulásában még van mit bepótolnia…”

Bár ilyen gyors sikerben alig reménykedhettünk, karácsonyra Csepke már gazdikat kapott Anna és párja Luke személyében, akikkel kertvárosi, kertes házban él. Már megkapruk az első beszámolót is Annáéktól:

„ … Csepke nagyon jól érzni magát nálunk. Miután elmentetek egy kicsit megszeppent, de gyorsan feloldódott. Elmentünk sétálni, ahol végre meghallottunk a hangját is. Minden négylábúhoz szívesen menne bemutatkozni. Este kicsit kereste a helyét, de hamar elaludt…”

Tegnap este rátalált a játékokra és most már mindenkinek viszi, hogy játsszon vele. A sétákon még mindig szívesen megy minden négylábúhoz és már a szomszéd kutyákkal ismerkedik. Elkezdtük tanítani az ül és maradt vezényszavakat is. Bár ehhez még nincsen türelme, de nem adjuk fel. 😊 „

Hálásan köszönjük Rebekának és Péternek az átmeneti gondoskodást, és Annáéknak az örökbe fogadást!