Összes kutya »
Örökbe adtuk

Csimpi, talán végleg révbe ért…


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Kócosnak korábban nem jött be az élet. Magára hagyták… ahogyan a gazdáját is… és most újra lemondtak róla.

A mindig kócos, szomorú szemü kiskutya hatéves koráig nehéz körülmények között élt, majd gazdája, súlyos betegsége miatt végleg kórházba került és a házát gyorsan eladták. Kócos ott maradt gazdi nélkül. Alapítványunk megsajnálta a szomorú sorsú kiskutyát és gondozásába vette. Aztán Kócos nem csupán gazdikereső lett, de egyben sztár is! 😊 A keverék kutyák örökbefogadását népszerűsítő filmünk főszereplője lett!

Nem tudni, hogy ez volt-e az oka, hogy Ilona és Péter Kócosba szerettek. És bár igyekeztünk meggyőzni őket, hogy idős korukra már nem ilyen kutyát kéne választaniuk, annyira akarták a Kócost, hogy végül – meggyőződésünk ellenére- beadtuk a derekunkat, hiszen Péter fia is nyilatkozott: ha szüleivel bármi történne a kutyusnak élete végéig ő viseli gondját. Kócos idő közben Csimpi lett a ragaszkodó csimpaszkodásai miatt…de sajnos az élet felülírta a hosszúra tervezett közös jövőt. Ilona egyik séta közben az utcán rosszul lett és a szívroham elvitte őt, Csimpi pedig kétségbeesetten figyelte a körülötte zajló drámai eseményeket.

Egy jólelkű hölgy gyámolította a magára maradt kiskutyát, majd a tulajdonosokat elérve kiderült: ők akár le is mondanának róla…. A korábbi fogadkozások és ígéretek egyetlen perc alatt feledésbe merültek. ☹ Mi már csak arról értesültünk, hogy „valaki a Csimpit magához vette” de a megözvegyült tulajdonos nem árulta el a hölgy elérhetőségét. Ezután kisebb nyomozás következett (rendősrég, ebrendészet, a haláleset helyszínén lévő áruház biztonsági szolgálata…)

Hogy ne csigázzuk tovább az érdeklődéseteket, megtaláltuk azt a hölgyet, aki a kutyust magához vette: Julianna pestkörnyéki kertes házban él családjával és másik két kutyájával. Elmentünk hozzá és megkönnyebbülve tapasztaltuk, hogy Csimpi talán végleg révbe ért. Két új barátjával, Hektorral és Shakirával birtokba vette a kertet, de a házba is szabad bejárása van, ahol sok-sok szeretetet kap. Biztosan sokkal többet, mint azon a helyen, ahol percek alatt lemondtak róla…

Kócosról (Csimpiről) korábban készített filmünket itt nézheted meg: https://www.facebook.com/vigyelhaza/videos/744117997178150