Összes kutya »
Örökbe adtuk

Dollyt 7 év után kidobták, de 3 hét alatt szuper gazdikra talált! :-)


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Mondják, hogy „ahol nagy a szükség, közel a segítség”. Dolly esetében ez most igazolódott, hiszen a családból kiszakított, összezavarodott kutya rövid időn belül csodás családba került!

Dolly, novemberben hét év (!) után került vissza alapítványunkhoz. Szinte egész nap a kapuban ült: várta, hogy véget érjen a „vakáció” és újra hazamehessen. Pedig már nem jöttek érte a gazdik…

István és Fanni, megismerve Dolly történetét, megkerestek minket, és másik kutyusukkal Bessyvel meglátogatták Dollyt a pestkönyéki családi kutyapanzióban, ahol ideiglenesen elhelyeztük. Rövid idő után már szinte elválasztani sem lehetett Dollyt Istvántól, és Bessy sem ellenezte Dolly közeledését 🙂

Így hát magukkal vitték pesti lakásukba és teljes a boldogság! (Bessy sajnos epilepsziás, de Dolly ezt is jól tolerálja)

Kedves István és Fanni! Köszönjük, hogy örökbe fogadtátok Dollyt!

Köszönjük mindenkinek, akik több ezer megosztással segítették, hogy sokan megismerhessék Dolly történetét!

Ismerjétek meg az előzményeket is: Bessyt, a még mindig aktív, barátságos, 8 éves kutyát 2012-ben, egyévesen mentettük az Illatos útról, majd hamarosan örökbe adtuk egy kedves, idős házaspárnak. Sajnos az évek során a néni meghalt és nemrég a bácsi, súlyos betegséggel kórházba került, így már nem tud a kutyájáról gondoskodni. A családja még életében lemondatta a bácsit hűséges társáról és igyekeztek azonnal megszabadulni a „tehertől”.  Így került Dolly ismét gondozásunkba.

(Bár a történet most boldog véget ért, senkit sem bátorítunk, hogy úgy fogadjon örökbe kutyát, hogy ha a kutya idősebb lesz, vagy bármely okból teherré válik, azt majd egy állatbarát, vagy állatvédőszervezet helyette megoldja. Sok kidobott idősebb kutya évek óta várja reménytelenül a csodát és sem lehetőségünk, sem szándékunk nincsen olyan helyzetek kezelésére, mely elsősorban a család feladata lenne.)