Dóri és Laci önzetlen segítsége: A póló árverés története.

Idén októberben, Kaliforniában, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdásaink közül, hatan hivatalosan is bekerültek a Hírességek Csarnokába, és ezzel a vizes sportágak halhatatlanjai közé.

poloarveres-2A rangos eseményen jelen volt Tombácz Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai intézetének munkatársa is, és nagyszerű kezdeményezésre szánta magát: aláíratott egy eredeti amerikai futball trikót, a hat vízipólós fiúval, Kemény Dénessel és Kovács Ágival is. Ezt a pólót Dóra alapítványunk javára ajánlotta fel, amit decemberben árverésre bocsátottunk a Magyar Vízilabda Szövetség segítségével.

A sikeres árverés után jött az újabb meglepetés: Mikor felvettük a nyertessel, Farkas Lacival a kapcsolatot, közölte, neki ez a póló, a árverésen elért árnál sokkal többet ér, ezért segítségként ennek a dupláját: 50.000 forintot adományozott alapítványunk védencei javára!

 

 

Laci egy munkahelyi baleset miatt, 2007 július óta kerekesszékben él. Azóta, legfőbb célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy így is poloarveres-4lehet teljes életet élni. Óvodákba iskolákba munkahelyekre jár, sérült társaival előadásokat tartani, 2009 óta, pedig tagja, Magyarország egyetlen kerekesszéke rögbi csapatának is.

Mint mondta, a póló megszerzésével két legyet ütött egy csapásra: segíthetett is és egy fantasztikus ereklyéhez is hozzájutott!

Már szinte mesébe illő, hogy mind Dóra, mint Laci szegediek, így a póló gyorsan és közvetlenül elkerült a nagylelkű adományozóhoz. 🙂

Persze, mi is úgy érezzük, hogy a póló árveréssel rengeteget nyertünk: fantasztikus embereket ismerhettünk meg Dóri és Laci és a vízipólósok személyében!

Kedves Dóri és Laci! Köszönjük, hogy segítettetek nekünk és egyúttal példát mutattatok emberségből, önzetlenségből!

Itt még több képet nézhetsz a történetről.

Az előzményekről ITT olvashatsz.