Összes kutya »
Örökbe adtuk

Egy igazi tündérmese: Olívia gazdikat kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Lehet esélye még a gazdira egy hátrányos helyzetű, nem gyógyítható betegsége miatt nehezen járó kutyának? IGEN!! Nálunk ismét megtörtént ez a csoda, két nagyszerű ember, Timi és Peti segítségével, akik már a második árva kutyánknak adtak új esélyt!

És amikor ilyen csoda történik velünk, megerősít bennünket abban a tudatban, hogy van remény annak a sok, gondozásunkban lévő idősödő keverék kutyának is igazi Gazdikhoz jutnak egyszer! Olvassátok el Olívia történetét:

Olíviát, a hatéves körüli németjuhász jellegű szukát, gazdája adta le 2016 szeptemberben az Illatos útra, majd alapítványunk gondozásába vette őt. Bőrférgességét és bélférgességét gyógyszeresen kezeltük, ám kiderült: súlyos fokú csípőízületi diszplàziája is van, izomzata sorvadt. Ezen kívül a gerinccsigolyákon is láthatók felrakódások, ami utalhat neurológiai problémákra is. A szakorvosok egyöntetűen megállapították, hogy Olívia már nem műthető, de gyógyszerekkel megállítható, lelassítható állapotának romlása. Ezt természetesen kötelességünk volt elmondani mindenkinek, aki iránta érdeklődött  … így jórészt elmaradtak a komoly jelöltek.

Pedig Olívia nem csupán türelmes, toleráns, kedves kutya – aki szeret pihenni, és csendesen elvonulni –  de igazi sztár is, hiszen 2017-es naptárunkon Cseh László úszó ikonnal szerepel, közös fotón! 🙂

De tekintsünk kicsit vissza a történetben! Timi és Peti kutyusa, Pötyi a 10 éves elgázolt, keverék kislány, kétoldali medencetöréssel és tüdővérzéssel került 2015 nyarán, az Illatos útra. Alapítványunk magához vette Őt, vállalta az összetett műtétek elvégeztetését és további gyógyítását, majd örökbe adását. A kisöreg, – aki kezdetben a négyből, három lábát nem tudta használni –, több mint egy év gyógykezelés után, további egy évig várta önkéntesünk, Zsuzsi Pest-környéki tanyáján, a végleges gazdi jelentkezését. Aztán tavaly, április elején Pötyire talált Timi és Peti akik eljöttek hozzánk megismerték, megszerették és elfogadták a kisöreget, tudomásul véve korát és egészségi korlátait is.

Néhány hónapja ismét keresett minket Timi és Peti, hogy Olíviát is szívesen magukhoz vennék! A közös látogatásokat és barátkozást követően megszületett a végleges döntés: Olívia is GAZDIS lesz!

Olvassátok szeretettel Timi beszámolóját, első, közös hetükről:
„ … A hazafelé vezető autóút rendben volt, Olivía úgy tűnt, eléggé izgatott volt, fekvés helyett inkább ült és szemlélte, hova visszük, hol lesz az új otthona.

Az első este még kicsit visszafogott volt, de amint megmutattuk neki, hogy fekhet a kanapéra, szinte egyből el is szenderedett, tudta, hogy jó helyen lesz 🙂 Van persze neki saját ágyikója is, azt is nagyon szereti, de ott csak akkor van lehetősége feküdni, ha Pötyi nem túrja ki 🙂
Egyébként Pöyivel napról napra egyre jobban kötődnek egymáshoz, mostanában már szoktak együtt is durmolni a kanapén és ha hagynak egy kis helyet, talán mi is melléjük férünk néha 🙂 Persze az elején volt egy-két pillanatnyi féltékenykedés, de semmi komoly dolog nem történt, Pötyi egészen könnyedén elfogadta, hogy kapott egy nővérkét.
A séták is szuperek, Olíviának egy picit több a mozgásigénye, de ezzel sincs semmi gond. Eszik szépen, ízlik neki a táp is, úgy látjuk, hogy mindennel elégedett.
Mindemellett úgy tűnik, nagyon hamar megszeretett minket is, imád bújni hozzánk, összebújva szeret aludni velünk a kanapén is és mindig borzasztóan örül, mikor hazaérünk, úgy csóvál, hogy majd’ elszáll 🙂 Összességében egy elképesztően türelmes, simulékony, finom kutyus ő, nem rosszalkodik, szófogadó, okos, egyszóval a tökéletes kutya mintaképe!

Nagyon-nagyon szépen köszönjük, hogy anno a gondozásotokba vettétek, visszaadtátok neki a reményt, hogy még neki is lehet új családja, hiszen ha nem így lett volna, most nem lenne egy ennyire kedves, második kutyusunk, aki ilyen rengeteg szeretetet és örömet hozott magával. …”

Hát ez a történet hosszúra sikeredett, mégis újra reményt ad, nekünk is, azokon a nehéz napokon, amikor úgy érezzük, hogy kilátástalan az a munka, amit azért végzünk, hogy minden, gondozásunkba vett árván segíthessünk.

Köszönjük Timinek és Petinek, hogy esélyt adtak még egy nehéz sorsú kutyusnak, és köszönöt önkéntesünknek Zsuzsinak is, aki közel egy évig gondját viselte Olíviának!

Itt varázslatos filmet nézhetsz Pötyi gyógyulásáról is: https://www.youtube.com/watch?v=_-qOPmxYAoM