Összes kutya »
Örökbe adtuk

Egy kis jegesMaci 13 évesen szuper gazdikat kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Hogy kicsoda Kisbéla, Liza, Tappancs és Maci? Négy kutya az Illatos útról és tíz év alatt négy szívmelengető történet: mindegyik Adriánék csupaszív családjáról szól.

Adriánék nem csupán önkénteseink és ideiglenes befogadók, de már négy árva, kevésbé esélyes kutyát fogadtak alapítványunktól örökbe. Sajnos korábban Kisbélát, tavaly pedig Lizát veszítették el daganatos betegségben, de tavaly nyáron Brigi és Adrián az idős korában befogadott, 14 éves Tappancs mellé ideiglenesen gondozásukba vették a 13 éves Macit, akinek korábban számtalan tulajdonosa volt, de talán egy igazi gazdája sem.

Aztán idén januárban erős eldöntötték, hogy örökbe fogadják Macit is, az erős egyéniséggel rendelkező öregurat! Maci levelet is írt nekünk. 😊 Olvassátok szeretettel!

„Sziasztok!

Maci vagyok, 13 éves, és sok-sok évig volt gazdám. Majd egyszer csak egy betonkennelben találtam magam, valami Illatos úton. Utána átvittek egy másik helyre, itt már kényelmesebb volt egy picit, de sokszor egyedül éreztem magam. Több alkalommal is hazavittek idegen emberek, de sehol sem éreztem igazán jól magam, vicsorogtam, morogtam mindenkire. Haragudtam a világra.

Aztán még amikor meleg volt, elkerültem egy házba, ahol kert is van meg labda. Eleinte itt sem éreztem biztonságban magam, morogtam, vicsorogtam, nem fogadtam szót. Mindig felmentem az ágya, ugattam és hisztiztem, hátha én győzök, de a jutifalatért végül beláttam, hogy megéri szót fogadnom. Így megtanultam, melyik az én ágyam és kaptam új játékokat is. Mostanában egyre kevesebbet morgok, jobb a kedvem, azt hiszem itt biztonságban vagyok. Elég rendes itt velem ez a lány meg ez a fiú, mindenhol igyekszem a nyomukban lenni, az utcán hangos ugatással védelmezem őket. Sokat simogatnak, a finom ételek miatt felszedtem pár kilót, de tudom, hogy figyelnem kell az alakomra, ezért sokat járunk kirándulni is. Nemrég fodrásznál is voltam, ahol kedves lányok megfürdettek és megnyírtak, most kis piros kabátkában járkálok kint. Van egy másik öreg kutya is itt, valami Tapi, vele is összebarátkoztam. Jó nagy, de elég lassú már, simán lefutom, így nem tudja elvenni a labdámat. Tapi mondta, hogy lakott itt régen egy Liza nevű kutyalány akit nagyon szerettek, de egy nap nagyon beteg lett és átkelt a szivárvány hídon. Azt mondta nagyon szomorúak voltak utána. Úgy döntöttem megpróbálom felvidítani ezt a párt. Sokszor Matyinak szólítanak, de nem bánom. Jó lenne itt maradni, úgy hallottam lehet róla szó.”

Nézegessétek a képeket és örüljetek két idős jegesmackó boldogságának!

Köszönjük Brigi és Adrián!