Összes kutya »
Örökbe adtuk

Emily, több mint 10 év után csodás gazdit kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Van, aki tanítja, van, aki csinálja is és van, aki csak beszél róla… Vannak önjelölt suttogók, hangosan kiabálók…és van, aki csendben teszi a dolgát, amihez a legjobban ért: akinek ez az élete. Kresák Ági viselkedésterápiás oktató, az Őrmezői Kutyasuli vezetője nem csupán kiváló szakember, de nagyszerű ember is.

Budafokon, ahol már legtöbben csak kirándulni járnak, lakik Ági az erdő szélén, 16 örökbefogadott kutyájával és még több, terápiára szoruló négylábúval. Kapcsolatunk 10 éve kezdődött, mikor alapítványunkhoz került súlyos, nyílt lábtöréssel Hajnal. A fiatal nőstény egy igazi „erdei kutya” volt: emberekkel talán soha nem találkozott, a kimondottan agresszív állat. Gyógyulása után kerestük fel Ágit, hogy elvállalná-e Hajni szocializációját. A hosszú, de sikeres folyamat végén Ági örökbe fogadta Hajnit! Aztán az elmúlt nyolc évben több viselkedészavaros kutyánk nevelését vállalta sikeresen Ági.

Hajnal, hosszú, boldog élete után elment, de közben újabb két nehezen kezelhető kutyánkat, az idős mizantróp Manót és Emilyt a félénk, emberekhez nem közeledő kutyust vette Ági ideiglenes gondozásába. Sajnos tavaly már Manót is elsirattuk de Emily már öt éve Ági kutyacsaládjához tartozott … egészen mostanáig, 😊 hiszen Ági úgy döntött, hogy örökbe fogadja őt!

Bár Emily nem érzékeli a változást, hiszen változatlanul a megszokott, szerető környezetben él, mégis biztos lehet már abban, hogy végleg tartozik valahová.

Mit is mondhatunk? Hálásan köszönjük Ági!

Néhány előzmény:

https://www.youtube.com/watch?v=_NKoHKwjco4

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5999670693381296&type=3