Összes kutya »
Örökbe adtuk

Fincsi a gerincsérült kiskutya Gazdikat kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Boldogság!! Fincsi, a kerekeskocsival közlekedő kiskutya csodás gazdikat kapott! Kitaláljátok, hogy kiket? Hát Zsuzsit és családját, akik január óta ideiglenes befogadóként gondozták őt! 🙂 Az új élthez, új név is dukál: Fincsi, mostantól Gömböc néven él boldog életét! Olvassátok szeretettel Gömböc történetét:

Fincsi januárban került alapítványunkhoz az Illatos útról. A másfél éves pekingi palotapincsit találtként, adták le a gyepmesteri telepre. Gázolásra, medencetörésre gyanakodtak és a segítségünket kérték.

Gerince súlyosan megsérült és a hátsó lábait nem tudta mozgatni. Ezért, mint egy kis fóka közlekedett és gondot jelentett neki a széklet – és vizelet tartása.

Azonnal állatklinikára szállítottuk, ahol a röntgenfelvételek alapján – a pontos diagnózis érdekében -MRI vizsgálatot javasoltak. Sajnos az MRI megerősítette az ortopéd sebész gyanúját: Fincsinek nincsen medence törése, de régi, elhanyagolt gerinc sérülése műtéti úton már nem javítható.

Súlyos egészségügyi problémái ellenére Fincsiben látszott az életerő és akarat, így mi is mindent megtettünk azért, hogy életminősége javuljon… és talán egyszer újra járni tudjon.

Mivel orvosaink fizioterápiás kezelést javasoltak, a Terápia az Állatokért alapítvány segítségét kértük, hiszen már korábban is csodákat tettek néhány kutyánk gyógyításánál. Egy napon belül olyan komoly segítséget kaptunk, amire nem is számítottunk! Nem csupán a kutyus további, terápiás kezelésének összeállításában kaptunk támogatást, de többen jelentkeztek is arra, hogy a kezelés idejére a kutyus ideiglenes befogadói lennének!

A sok elkötelezett jelölt közül Zsuzsit és férjét Olivért és fiát Danit választottuk, akik öt befogadott kutyájukkal, két cicájával és egy sérült szajkóval pestkörnyéki, kertes házban élnek.

Elvittük hozzájuk Fincsit és meggyőződhettünk róla, hogy Fincsi igazán jó helyre került! Zsuzsi állatorvosi asszisztens, és fizioterápiát tanul, így szakszerű kezelést biztosít majd a kiskutyának. Természetesen alapítványunk is minden szükséges orvosi ellátást, feltételt, biztosított a kis fóka gyógyulása érdekében. Mozgása megkönnyítésére rövid időn belül kerekes kocsit készíttettünk számára, amivel már boldogan szaladgál.

És most jön az újabb boldogság! Az együtt töltött hónapok után Zsuzsi úgy érezte, hogy már nem tudna megválni Gömböctől, és szeretnék őrökbe fogadni őt!  Kedves Zsuzsi, Olivér és Dani! Hálásan köszönjük, hogy esélyt adtatok Gömböcnek egy boldog életre!

Nézzétek meg képekben is Gömböc törtrénetét! A profi, műteremben készült fotókat természetesen most is a Vzslafotózás.hu-nak köszönhetjük.