Összes kutya »
Örökbe adtuk

Hanna meggyógyult a szívférgességből és gazdikat kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Hanna a szívférgesség harmadik fázisban került hozzánk tavaly júniusban, mikor tüdejében kifejlett férgek voltak már. A 6 éves kiskutya Pesten kóborolt, majd állatbarátok segítségével került gondozásunkba.

Gyógyulási esélyei bizonytalanok voltak, de hála a szakszerű orvosi ellátásnak és a szuper ideiglenes befogadóinknak, Zsófinak és Dávidnak januárra már teljesen meggyógyult.

Zsófiék nehéz döntés elé kerültek. Hét hónap szerető gondoskodás, ápolás, orvoshoz járás után elengedjék-e a kiskutyát, hogy jó gazdit találjunk neki? Képesek-e még elszakadni tőle, hogy egy másik, gondozásra szoruló kutyának adjanak esélyt, hiszen alapítványunk számára ez a legnagyobb segítség! Zsófi és Dávid úgy döntöttek, hogy egy másik kutyának is adnak esélyt, ezért elengedik Hannát. A gazdikeresésben kis segítségünkre voltak és a kiválasztott jelöltekkel több alkalommal közös sétákon „családlátogatáson” ismerkedtek. Igy aztán biztosak lehettünk abban, hogy Annamari és Gábor ideális gazdik lehetnek Hannának.

Mint Annamari írja, „… Mielőtt áthozták volna Marciék (ti. önkénteseink) Hannát, Zsófi javaslatára párszor meglátogattuk egymást, hogy szokjon minket. Gábort párszor megugatta, mert nem volt szimpi neki az ugrálás. 🙂

Aztán megtörtént az örökbefogadás, Hanna nálunk maradt. Pár napig kuksolt a hordozójában (olyat kapott, amilyet Ti is vettetek), el volt szontyolodva, hiányoztak neki Zsófiék. Hagytuk, hogy kiszomorkodja magát. Majd fokozatosan egyre több időt töltött velünk egy szobában, elkezdett játszani a játékaival és jött velünk mindenhova a lakásban.

Jöttek a hajnali ébresztések, ha megmozdultunk, azonnal mozogni kezdett a hordozója, amit annyira szeret, hogy aludni csak abban tud, amint arrébb tennénk, ugrik is bele, nehogy szem elől tévessze 🙂 Ha meglát minket, átvált kígyómozgásba, végül a farkával csóválja a kis testét.

Nagyon édes, imádjuk. 🙂 Fürdettük is, nagyon jól viselte, utána szaladgált a lakásban fél órát.

Megszokta a kis közegét, úgyhogy már védi is, hangos ugatások közepette szabadultunk meg a villanyóra leolvasótól, de rágcsálni még nem szokta az embereket. 🙂

Sajnos a bezárások miatt nem jutottunk még el kutyakozmetikushoz, de amit lehet, jön a nyári frizu.

A rágótablettát is beszereztük, amit ajánlottatok, már megkapta és, nagyon ízlett neki. Jobban tetszett, minta a cseppentés.  Jövő héten pedig megyünk fogkőeltávolításra is.

Üdv, Annamari és Gábor”

 

Hálásan köszönjük Zsófinak és Dávidnak, hogy hét hónapon keresztük gyógyították, szeretettel nevelték Hannát! Számítunk Rátok a jövőben is!