Összes kutya »
Örökbe adtuk

Igazi tündérmese! A 14 éves Silver és Morzsi álomgazdit kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Hatalmas dolog, amikor egy-egy árva, idős kutyát örökbe fogad valaki. De az már valóságos csoda, ha egy nagyszerű EMBER két, nagyon idős kutyát vesz magához, tudva, hogy egyiküknek már nem sok ideje van hátra! Hát most ilyen csoda történt velünk!

Silver és Morzsi idős korukra kétszer járták meg az Illatos utat. A 14 éves nagyapók öt éve már egyszer a sintértelepre kerültek: akkor is a tulajdonosuk adta le őket.
Pont egy éve, hogy alapítványunk kimentette őket hogy gyógyítsuk őket és megszépítsük öreg napjaikat. (Az egyik kisöregnek gátsérve és bőrdaganata volt, a másiknak enyhe szívbetegsége.  A gátsérvet sikeresen megműttettük, és Silver szervezetéből több daganatot is eltávolíttattunk.)
Sokan már nem láttak arra esélyt arra, hogy őket is örökbe adjuk, de már történtek csodák nálunk: találkoztunk már sok nagyszerű emberrel az elmúlt tíz évben, így hát bizakodtunk… Pedig időközben kiderült, hogy Silver bőrdaganata áttéteket képzett és lehet, hogy már nem sok ideje van hátra. A két kis veterán története meghatotta az RTL Reggeli csapatát is és gyönyörű kisfilmet készitettek róluk. Göblyös Péter fotós idős kutyáinkról szóló kiállításán pedig több megható képen is bemutattuk a két kisöreget. Ezeket a felvételeket látta meg Babi, és megmutatta édesanyjának Mártának is, aki eldöntötte: örökbe fogadja a két kis árvát. Meglátogattuk Mártát takaros, budatétényi kertes házában és megbizonyosodtunk róla, hogy az elhatározás komoly, így hát néhány napja elvittük hozzá a két idős urat.

A kutyusokat Mirci, Márta 22 éves(!!) macskája, és Fifi, a hatéves örökbe fogadott kutyája fogadta, és hamarosan már egymás mellett fogyasztották el békésen uzsonnájukat. (a másik cica, Mici még csak távolról szemlélte az új jövevényeket.) Silves és Morzsi nagyon gyorsan beilleszkedtek a csapatba: Morzsi vidáman csatangolt a nagy kertben, Silver pedig, amúgy öregesen üldögélt Márta közelében.

Hálásan köszönjük Mártának, hogy önzetlenül vállalta: megszépíti ennek a két nehéz sorsú kisöregnek utolsó éveit! Természetesen mi is minden segítséget megadunk a jövőben is a kutyusok orvosi ellátásában, ha erre Márta igényt tart.

Köszönjük a Vigylafotózásnak, hogy gyönyörű képeivel felhívták a figyelmet idős barátainkra!

Végül köszönjük NEKTEK is, akik adótok 1%-ának felajánlásával, támogatásaitokkal lehetővé tettétek, hogy az elmúlt egy évben gondoskodhassunk erről a két kis árváról is!

Előzmények: https://www.facebook.com/vigyelhaza/videos/vl.391771187834471/2114593195222418/?type=1

https://vigyelhaza.hu/silver-es-morzsi/