Összes kutya »
Örökbe adtuk

Két kutya, két történet, egy Gazdi! :-)


Twitter Facebook

Idén februárban Két kis ágrólszakadt kóborolt Budapesten, akiket gondozásunkba vettünk. Lolka (a szőrös, egyik szemére vak) és Bolka (a kicsi), nagyon félénkek voltak, de ragaszkodnak egymáshoz. Nem csak, hogy elhanyagoltak, be Bolka szinte visított a viszketéstől, amit a rengeteg bolha és az ennek következtében kialakult bolha ekcéma okozott. Aztán, sajnos Lolkát elveszítettük: a kozmetikán, nyírásakor fedeztük fel a hátán a daganatot és a műtét során elpusztult szegény.
Lucát szintén februárban vettük gondozásunkba, mert az utcán kóborolt. A barátságos, 8 hónapos kislányban sem volt mikrochip és gazdája sem jelentkezett.
Mindkét kutyán elvégeztettük a labor vizsgálatokat, szívférgesség teszteket, ivartalanítottuk őket és megkezdtük a gazdi keresését.
Kinga és párja Dávid, eredetileg Lolkát és Bolkát látogatták gyakran alapítványunknál, és eldöntötték, hogy mindkét kis árvát befogadják, vállalva további gyógyításukat is. Aztán, amikor Lolka elment, Bolka mellé Luca került, hogy próbáljuk nála pótolni barátja elvesztését. KIngáék hamar eldöntötték, hogy akkor ezt a két kutyust fogadják be Pest környéki házukba.
Az elmúlt hét tapasztalatai alapján minden rendben van, bár Gombócnak (ez lett Bolka új neve) nem lesznek barátai a kint legeltetett kecskék, az már biztos. Nézi és ugatja őket. (természetesen a teraszon ülve, mert csak onnan látja őket 😀 ) Gombóc gyógyuló bőrbetegségére a gyógyszer adagot folyamatosan csökkentik és lassan talán már el is lehet majd hagyni. Luca is jól van, szinte állandóan együtt van Gombóccal és követi őt bárhová, hiszen Gombi lett a fővezér. 🙂
Kedves Kinga és Dávid! Köszönjük, hogy új esélyt adtatok a két kis árvának!