Legyen a Szilveszter a kutyáknak is ünnep!

Szilveszter közeledtével a felelős kutyatartókhoz és családtagjaikhoz fordulunk.
A petárda, a tűzijáték robbanásakor keletkezett hirtelen nagy erejű fény- és hanghatás sokkszerűen éri a szabadon lévő állatokat,
A kutyák az ilyenkor elszenvedett halláskárosodás, szemsérülések, esetleges égési sérülések, vagy epilepsziás roham hatására rémülten menekülnek: megszokott környezetükből kiszabadulva elkóborolnak, vagy közlekedési baleset áldozatai lesznek.
Ezért kérjük a gazdikat, hogy fokozottan ügyeljetek kedvenceitekre ezeken a napokon!
– Engedjétek be a házba, lakásba kutyáitokat Szilveszter napján este 6 és reggel 6 óra között legalább erre a 12 órára!
– Csak pórázon sétáltassatok és lehetőleg ne, vagy csak kevés időre hagyjátok egyedül őket!
– Tegyetek a kutyára bilétával ellátott nyakörvet az elérhetőséggel, és ellenőriztessétek szükség esetén mikrocsip regisztrációt állatorvosotoknál!
– Kérjük a szülőket, nagyszülőket, háztulajdonosokat: erre a néhány órára tegyék félre fenntartásaikat: keressenek megoldást arra, hogy az egyébként kertben, szabadban élő kutyák is biztonságban tölthessék a Szilvesztert!
Az elkóborolt kutyák bejelentését és megtalálását segíti, a Vigyél Haza Kutyakereső alkalmazás, amit már a neten is elérhetsz: www.w-ebkereso.hu , Androidos telefonra, vagy iPhone- ra is letöltheted az ingyenes alkalmazást.
Minden felelős állattartónak és kutyabarátnak Boldog Új Évet Kíván, a
Vigyél Haza Alapítvány
az emberbarát állatbarát
HOGYAN MŰKÖDIK a Vigyél Haza Kutyakereső?
FELTÖLTHETED HÁZI KEDVENCED
ADATAIT, HOGYHA ELKÓBOROLNA
Az ELVESZETT gombra kattintva – azonnal értesíthesd a körzetben lévő valamennyi alkalmazás-használót. A leírásban megadhatod a különös ismertetőjegyeket is, pl. nyakörv színe, a kutyuson lévő jellegzetes mintázat stb.
KÉPET TÖLTHETSZ FEL,
HA GAZDÁTLAN KUTYÁT LÁTTÁL, ÉS LEFÉNYKÉPEZTED
Feltöltheted a kép készítésének helyét és idejét. Szükség esetén egyéb megjegyzésekkel is segítheted a kutya megtalálását (pl. hazavittem, értesítettem a (…) hatóságot, (…) állatvédő szervezetet stb.).

MEGNÉZHETED A KÖRNYÉKEN
ELTŰNT KUTYÁK ADATAIT,
annak érdekében, hogy ha meglátnád valamelyiket, segítségeddel a gazdája újra hazavihesse. Hatalmas segítség lenne, ha közreműködéseddel sikerülne egy-egy elkóborolt állatot hazajuttatni!

TARTÓZKODÁSI HELYED
KÖZELÉBEN KERESHETSZ
gazdára váró kutyusokat, vagy állatvédő szervezetek, menhelyek, gyepmesteri telepek elérhetőségét találhatod meg, ahol kutyát fogadhatsz örökbe bárhonnan az egész országból.

KUTYAFUTTATÓK
Megtalálhatod a hozzád legközelebb eső kutyafuttatót, vagy akár a távolabbiakat is Budapesten.

MIKROCHIP LEOLVASÓ HELYEK
Ha gazdátlan kutyát találsz, és elviszed valamelyik megjelölt helyre, a mikrochip alapján segítünk azonosítani a gazdit és értesítjük őt. ( országosan már 260 helyen találsz ilyet)

KUTYAELSŐSEGÉLY
Saját kutyádon, vagy idegen, bajba jutott állaton segíthetsz: enyhítheted a fájdalmát, vagy akár életet is menthetsz, ha körültekintően jársz el.

3