Összes kutya »
Örökbe adtuk

Lulu legyőzte félelmeit és 3 év várakozás után Gazdikat kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

A szeretet és a kitartás nagyszerű példája Lulu története!

Lulut, a 3 éves, ordas németjuhász kislányt 2015-ben adták le az Illatosra.
A rettegő, nagyon sovány kutyust alapítványunk gondozásába vette, hogy legyőzze félelmeit és boldog kutya lehessen egyszer.

Sajnos, Lulu kezdeti lassú fejlődése egy idő után megállt. Eleinte ki sem jött a házból, rettegett, majd a kutyáinkkal elkezdett kommunikálni, és a rács mögött már félelem nélkül elviselte, ha emberek mozognak körülötte. Később már mutatott némi érdeklődést irántunk: oda még nem jött, de megközelített bennünket.  Egy idő után, más kutyával már szívesen játszott, igy arra számítottunk, hogy eltanulja tőlük, hogy az emberekben is megbízhat.

Aztán két év után, Lulu, Kresák Ági segítségével megtette a következő nagy lépést, hogy bízzon az emberekben is: Barátunk Ági, az Őrmezői Kutyaiskola vezetője vette Lulut szakértő gondozásába, hogy hozzáértéssel és szeretettel, közösen legyőzzék Lulu belső félelmeit. Már a néhány hónapos viselkedés-terápia alatt is nagyon jelentős változásokat ért el Ági, és így, Lulu készen állt arra, hogy egy igazi Gazdit kapjon. Ági vállalta azt is, hogy ha megfelelő gazdijelölt jelentkezik, akkor az Örmezői Kutyasuliban segít a sikeres összeszoktatásban is.

Tavaly ősszel talált Lulura Margit és Sándor, akik olyan toleráns és megértő gazdijelöltek voltak, akik tudomásul vették, hogy Lulu talán sohasem lesz mindenkihez odabújó kutya.  Mégis rendszeresen eljártak az Őrmezői Kutyaiskolába, hogy jobban megismerjék Lulut, aki egy idő után vár farkcsóválva várta őket. A kitartás és a szeretett végül meghozta gyümölcsét!

Lulu most már Sándorék belvárosi lakásában élhet boldogan!

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki elősegítette Lulu fejlődését, örökbe adását!