Összes kutya »

Lulu lassan legyőzi félelmeit és várja a Gazdit.

Lulut, a 3 éves, ordas németjuhász kislányt 2015 augusztusban adták le az Illatosra.
A nagyon félénk, nagyon sovány kutyust alapítványunk gondozásába vette, hogy legyőzze félelmeit és boldog kutya lehessen egyszer.

Luluról kezdeti lassú fejlődése egy idő után megállt. Eleinte ki sem jött a házból, rettegett, majd a kutyáinkkal elkezdett kommunikálni, és a rács mögött már félelem nélkül elviselte, ha emberek mozognak körülötte. Később már mutatott némi érdeklődést irántunk: oda még nem jött, de megközelített bennünket.  Más kutyával viszont már szívesen játszott, igy arra számítottunk, hogy eltanulja tőlük, hogy az emberekben is megbízhat.

Most, két év után Lulu megtette a következő nagy lépést, hogy bízzon az emberekben is: Barátunk, Kresák Ági, az Őrmezői Kutyaiskola vezetője vette Lulut szakértő gondozásába, hogy hozzáértéssel és szeretettel, közösen legyőzzék Lulu belső félelmeit. Már a néhány hónapos viselkedés-terápia alatt is nagyon jelentős változásokat ért el Ági, és így, Lulu készen áll arra, hogy egy igazi Gazdit kapjon. Ági vállalta azt is, hogy ha megfelelő gazdijelölt jelentkezik, akkor az Örmezői Kutyasuliban segít a sikeres összeszoktatásban is.

Lulut olyan hozzáértő, toleráns és megértő gazdinak tudjuk örökbe adni, aki tudomásul veszi, hogy Lulu talán sohasem lesz mindenkihez odabújó, családi kutya. Valószínű, hogy neki, a kertes házban kell majd egy békés sarok is, ahová visszavonulhat, és idővel elfogadja az embereket is közvetlen környezetében.