Összes kutya »
Örökbe adtuk

Maci tíz évesen új esélyt kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Maci a most már 10 éves máltai selyemkutya, három éve került hozzánk az Illatos úti gyepmesteri telepről, ahová tulajdonosa adta le betegen, elhanyagolt állapotban. Lassú gyógyulása és kalandos időszaka után most végre igazi és végleges gazdikra talált Gabriella és párja személyében, akik fóti otthonukba fogadták őt. Hálás köszönet érte!

Olvassátok el, hogy mi mindenen kellet a kiskutyának átmennie, míg végre megérdemelt otthonra talált:

Macit, az akkor hétéves máltai selyem kutyafiút 2015 novemberében adta le akkori tulajdonosa az Illatos útra, borzasztóan elhanyagolt állapotban.
Teljes testén gyulladt volt a bőr, szemszárazság betegsége elhanyagolt volt, így a kutya mindkét szeme gennyes, gyulladt volt. Ilyen állapotban vette magához alapítványunk, és a teljes kivizsgálást követően elkezdtük Maci gyógyítását.

A sikeres gyógyulás hónapokba telt, de Maci bőre csodálatosan meggyógyult, és a szeme is rendbe jött, bár a szemszárazságról tudni kell, hogy gyógyíthatatlan, így az ő esetében ez napi többszöri szemgéllel történő kenegetést jelent a mai napig is.
2016 decemberében jelentkezett egy gazdijelölt, aki a látogatás után az örökbefogadás mellett döntött, de fél év után visszakerült alapítványunk gondozásába, éppen a 9. születésnapja előtti napon. Füle fájt, szeme is gyulladt volt. A hosszú ideje fennálló, kezeletlen gyulladás következtében a dobhártya átszakadt, amit ilyenkor már nem lehet megmenteni, így csak a műtét jöhetett szóba. A műtét az ő esetében annyit jelentett, hogy ezt a hallójáratot teljes mértékben eltávolították-lezárták.

Maci tehát ismét gazdit keresett.  Olyan elkötelezett, türelmes EMBERT, aki vállalni tudja, hogy a szokásosnál is több időt fordít Maci ápolására és nem okoz anyagi megterhelést a speciális táp és gyógyszer megvásárlása sem, … Megtaláltuk Öt 🙂