Összes kutya »
Örökbe adtuk

Mangó, aki a takarításban is segít


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Nyolc gyönyörű Labrador keverék kiskutya már mind gazdikra talált! A mama kutyát – az elválasztást követően – ivartalanítva lehet hamarosan örökbe fogadni.

Most ismerjétek meg Mangó történetét, akit Dorina és családja fogadott örökbe, budai lakásukba.

Mint Dorina írja „ … Mangó fantasztikusan jól beilleszkedett a családba, tökéletesen összeszoktunk néhány nap alatt. A jutalmazáson alapuló McCann Dog Trainingnek köszönhetően szinte teljesen szobatiszta, naponta maximum 1-2 pisi van a lakásban, az is inkább a mi figyelmetlenségünkből fakad. Éjszakánként is 2-3 alkalommal jelzi, ha menni kell, szóval nagyjából olyan érzésem van, mintha ismét kisbaba lenne a házban. 🙂 Nagyon sokat vagyunk vele a kertben, sokat hancúroznak a kisfiammal, folyamatos részéről a kacagás. Mindenben utánozza a gyereket, ha ő felszalad a dombra, akkor a kutya is, ha a fiam hempereg a fűben, akkor a kutya is rögtön a hátán pörög, közösen kergetik a pillangókat, bodobácsot gyűjtenek. Könnyen behívható, nyakörv fel-és levételnél leül az ajtóban. Eddig mindenhova vittük magunkkal, az autózást szerencsére jól bírja, de az utcán nem tesszük még le amíg nincs teljes védettsége, és a lépcsőn is ölben cipeljük.

A lakáson belül is mindig mellettünk fekszik le, valakihez “muszáj” hozzá érnie. Amint helyszínt váltunk lakáson belül, már kel is fel, és jön oda mellénk. Amikor dolgozunk az íróasztalnál, akkor is mindig valami extra pózban a lábunkra teszi a kis fejét, és ott alszik. Igyekszünk aktív és pihenős szakaszokat tartani a napirendjében, mindig ugyanakkor kap enni, most még napi 3 alkalommal. Nagyon kíváncsi típus, amint elől marad valami érdekes dolog, már rágja is, a kertben is folyamatosan figyelni kell rá, mert a köveket hamar bekapja, illetve a terméseket, leveleket nagyon szereti. Mindenre ugrik, ami mozog, lehet az egy széllel elfújt levél, gyíkok, bogarak és letett orral nagyon nagy elszántsággal követi a sünik nyomvonalát. Szerintem nagyon jó nyomkereső, vagy vadászkutya lenne, ha ebbe az irányba treníroznánk. Nagyjából október közepén, a veszettségi oltás után pár héttel szeretnénk elkezdeni vele a kutyaoviba járást.

A takarítás nem egyszerű vele, mert mindenben “segíteni” akar, azonnal kézbe venné a partvist, porszívót vagy felmosórongyot is.

 

A kiskutya korral járó nehézségeket egyáltalán nem éljük meg azoknak, Mangó nagyon sokat adott hozzá az életünkhöz, és úgy gondoljuk mozgásából, lelkesedéséből és szeretetteli ragaszkodásából, hogy mi ugyanúgy nagyon fontosak vagyunk neki.  Annyira természetes, hogy velünk él, mintha ez mindig is így lett volna.

Üdvözlettel, Dorina és kis Családja”

 

Előzmények: Luckyt, a kétéves Labradort néhány napos kölykeivel egy pincéből szabadította ki a rendőrség júniusban, mivel a szomszédok jelezték: a tulajdonosok nyaralni mentek és nem viselik gondját a 8 kicsinek sem. A kutyacsalád az Illatos útra került és ők kérték a segítségünket, mivel a nagy hőségben nem tudtak számukra megfelelő elhelyezést biztosítani. Nálunk  légkondicionált, hőszigetelt kennelben voltak együtt, elválasztásukig.

——————————————–

Szeretnél te is egy helyes, keverék kutyát? Az örökbefogadás részleteiről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/igy-fogadhatsz-orokbe/
Ha szívesen lennél a gazdija valamelyik védencünknek, kérjük, töltsd ki az örökbefogadási kérdőívet: https://vigyelhaza.hu/orokbefogadasi-kerdoiv