Összes kutya »
Gazdira vár

Manó

  • Fajtája:pincsi jellgű keverék
  • Kora:6 éves
  • Neme:Kan
  • Mérete:Kicsi
  • Megjegyzés:Oltva, ivartalanítva, mikrochippel adjuk örökbe.
Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Manó még bizalmatlan, de mi bizakodunk. 🙂

Manó hatéves, ivartalanított, kistestű keverék fiú, akit tulajdonosa adott le 2016 augusztusban az Illatos útra. Alapítványunk októberben vette gondozásába, a még nehezen megközelíthető, bizalmatlan kiskutyát. Már megkezdődött a szocializációja… ami esetében sem jelent majd mást, mint bizalmat, türelmet, szeretetet és gondoskodást. Olvassátok önkéntesünk, Zsuzsi “használati útmutatóját” :

“… nehéz  egyértelműen elmondjam, hogy mi kell ahhoz, hogy jó kutya legyen Manó, valaki mellett. Azt tudom, hogy velem milyen volt és, hogy most milyen.

Nála az áttörést az hozta meg, hogy egy éjjel meguntam, hogy kergetem az udvaron, hogy “gyere már be a szobába”, ő pedig megértése jeléül odakap a kezemhez-lábamhoz. Így akkor éjjel kint hagytam az udvaron. Vannak kint kutyaházak, tudtam, hogy semmi baj nem érheti. Szemmel láthatóan élvezte a kintlétet. Néhány nap múlva  a reggelijéből néhány falatot már kézből evett meg és egy gyors simire is mindig jutott időm, amíg a falatokat rágta. Aztán egyre bátrabb lettem én is, és elkezdtem hosszabban simogatni, a fülét vakargatni. Végül rátehettem egy nyakörvet is, meg pórázt, nem evett meg, viszont végre kimehettünk sétálni. Jelenleg ott tartunk, hogy engem szeret, viszont másra borzasztóan haragszik, és akár megharapja, ha odanyúl.

Manó kinti kutyának való, bent egy lakásban ugyanis nincs meg az a tér, az az elvonulási lehetőség, ami lehetővé teszi neki, hogy kényelmesen, a saját tempójában fogadja el az új gazdit.