Összes kutya »
Örökbe adtuk

Mia olyan gazdikat kapott, akikről régóta álmodtunk!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Műtétek sorozata, 18 hónap gyógyulás fizioterápia, rehabilitáció után Mia végre gazdikat kaphatott! Blanka, Illés és kislányuk Boróka – gondos ismerkedéseket követően – fogadta örökbe, pesti lakásukba!

Valamennyi, gondozásunkban lévő kutyánknak a lehető legjobb gazdikat keressük, olyanokat, akik számukra élethosszig szerető környezetet biztosítanak. Mia a hosszas gyógyulása során nagyon a szívünkhöz nőtt így a szokottnál is nehezebb dolgunk volt a szupergazdik kiválasztásánál.

Ha elolvassátok Blanka beszámolóját biztosan ti is úgy gondoljátok, hogy megtaláltuk Mia számára az IGAZIT, hiszen levelében minden benne van, amit mi az ember – kutya kapcsolatról gondolunk:

„Mia egy életút. Az, hogy magunkhoz vehettük, már ilyen rövid idő alatt is annyi mindenre tanított, hogy beszámolni róla lehetetlen küldetés. Az ő életét mi tehetjük széppé, és cserébe ugyanezt teszi velünk. Ennél tisztább és csodálatosabb csere nem létezik.
Őszintén mondhatom, hogy a legnagyszerűbb kutya, akivel életemben találkoztam. Amikor rátaláltam, tudtam, hogy ő az, akit olyan hosszú ideig kerestem. Valóban tükröt tart elém, hogy legyen lehetőségem és helyem tanulni, hogy őt az életre tanítsam. Valójában ez hatalmas kihívás. Hosszú út áll még előttünk, temérdek lankadatlan munkával. Ő azonban olyan adaptációs folyamatokon ment már keresztül, amiket mi, szerencsés emberek elképzelni sem tudunk.
Mozgásában korlátozott, elhagyatott, célját tévesztett gazdikeresőből ma már majdhogynem gyógyult, mindenkoron a legjobbra törekvő, családjába beilleszkedni akaró, nagyon keményen dolgozó nagybetűs JÓ KUTYA.
Viselkedésterápiára jár, hogy ősszel megkezdhesse az elemi iskolát, hogy a későbbiekben egyetemre járhasson, és doktorátust szerezhessen. (: Mindennapi sétáit az őt ostromló milliárd inger között hősiesen és figyelmesen teljesíti, sőt, élvezi. Az együttélés szabályait maximálisan, mindennemű visszakérdezés nélkül szívja magába, pedig számára az itthoni, kisgyermekes élet sem piskóta. Most hatalmas vihar van. Nyugodtan ül mellettem, szemét fel-fel emelve, és számít rá, ha az eddigi nehézségekben annyi segítséget kapott, ezentúl én fogom átsegíteni az élet viharain.
Úgy gondolom, hogy Mia nyugalmat talált. Olyan mindig visszatérő és konstans szeretetet, amiben biztonságban élhet, garantálom, hogy boldogan, amíg világ a világ.

Őszintén köszönjük a Vigyél Haza alapítványnak, hogy ilyen szerencsések lehetünk!

Üdvözlettel, Blanka”

Ha még emlékeztek az előzményekre, Mia Budapesten, a XVII. kerületben kószált a 2022 márciusban, amikor elgázolta egy autó.  A balesetet látva, jóérzésű emberek ügyeletes állatkórházba szállították. A kutyában lévő mikrocsip alapján értesítették Mia tulajdonosát, aki – a tetemes állatorvosi számla miatt – lemondott az állatról: Mia elaltatását kérte, amit természetesen a lelkiismeretes orvosok nem teljesítettek. Mia csípője törött, bal hátsó lábán súlyos ficam, mindét hátsó lábán komoly zúzódások és nagy bőrfelületen mély sebek voltak.

Alapítványunk segítségét kérték az összetett műtétek költségének átvállalására, Mia gondos ápolására, rehabilitációjára, majd örökbe adására.

A komoly műtéteket követően, a kiemelkedően, az okos és együttműködő németjuhász kutya gyógyítása, hosszú rehabilitációja 16 hónap után (!) befejeződött, így Mia már készen állt az értő és szerető gazdik fogadására.

Hálásan köszönjük mindenkinek, akinek szerepe volt Mia gondos gyógyításában és rehabilitációjában!  Külön köszönjük a Chiru-Vet nagyszerű állatorvosi munkáját, a Dogology kutya fizioterápia hozzáértő segítségét, a LET alapítvány „illemóráit” és nem utolsó sorban önkénteseink szerető gondoskodását, a sok, Miával való foglalkozást Csillának, Adriánnak és Zsófinak.

Mia korábbi, balatoni kirándulásáról filmet is nézhetsz: https://www.facebook.com/vigyelhaza/videos/653106319735066