Összes kutya »
Örökbe adtuk

Morzsi, életében először fontos VALAKINEK!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Bár lehet, hogy Morzsi eddigi életében talán soha nem volt szeretve, most, idős korában számíthat valakire! Ismerjetek meg egy nagyszerű embert, Annát!

Kezdjük a történet elején. Lehet kicsit hosszú? 🙂

Morzsi, a 10 éves öregúr gazdáit Budapesten, a XVII. kerületben hatósági eljárás alá vonták állatkínzás miatt A zűrös történet során az önkormányzat lemondatta a tulajdonosokat a kutyáról, aki az eljárás végéig abban a kutyapanzióban lakott, ahol mi is gyakran megfordulunk. Hónapokig követtük az elhanyagolt kisöreg sorsát: közben – látva szenvedését – vérző végbél daganatát sikeresen megműttettük a CHIRUVET…-ben.

Június elején lezárult a hatósági eljárás és mi átvettük a gyógyult, kisöreget, hogy talán sikerül neki egyszer gazdit találni. Gondos kutyakozmetika után hosszú, de bizakodó várakozásra készültünk…

Ekkor keresett meg minket Anna, hogy tóalmási házába fogadná Zoli bácsit a másik öreg védencünket. Olyan részletes levelet kaptunk, amiből látszott, hogy tapasztalt és elkötelezett gazdijelölt talált ránk. Mint írta „… Kertes házban élünk Tóalmáson, két kutyánk van: két hete vesztettük el az öreg pulinkat akit szintén hasonló állapotban fogadtunk örökbe 4 évvel ezelőtt. Ő már a harmadik mentett kutyánk volt, előtte egy bácsi meghalt az utcánkban és az ő 15 éves kutyáját fogadtuk be, aki 3 évet élt még nálunk Most is van egy menhelyről örökbefogadott kutyánk aki 7 éves és egy másik kutyánk aki a 11. évében van. Van gyakorlatunk idős kutyák tartásában az orvosi ellátását is tudjuk garantálni …”

Nehéz döntés előtt álltunk, hiszen a nagyon idős Zoli bácsit orvosaink már nem javasolták örökbe adni: családi kutyapanzióban helyeztük el, ahol gondos és szerető ellátás mellett csendes nyugalomban élheti a még hátralévő, talán rövidke időt. Igy hát azt javasoltuk Annának, hogy jöjjön el hozzánk és ismerje meg Morzsit is, aki számára nem megterhelő az újabb változás és a legnagyobb szüksége van arra, hogy igazán szeressék. (Ez most bután hangzik, hiszen kinek ne lenne nagy szüksége a szeretetre, és nem könnyű eldönteni, kinek „járjon” ebből a legtöbb?)

És – mint a mesében – így is lett: Anna eljött hozzánk és teljes volt közöttük a harmónia! Morzsi igazi otthonra talált! Már sikeresen beilleszkedett a csapatba és megszabadult néhány rossz fogától is. A vérképe szuper, és semmi nyoma már a korábbi daganatnak!

Mit is mondjunk még? Köszönjük Anna!