Motoros polgárőrök is segítik a mikrochip leolvasást Budapesten és Pest megyében!

A Vigyél Haza Alapítvány és az Első Motorvéd Polgárőr Egyesület a napokban kezdte meg együttműködését, melynek keretében hat motort láttunk el mikrochip-leolvasókkal. A MOL- töltőállomások, kutyabarát éttermek, szállodák, intézmények és néhány önkormányzat bekapcsolódásával országossá vált ingyenes mikrochip-leolvasó hálózat már 230 helyszínen tud az elkóborolt kutyákon segíteni.

Sokszor azonban nehézséget okoz, hogy az elkóborolt kutyát a legközelebbi leolvasóhelyre szállítsák. Ezen segíthetnek a motoros polgárőrök, akik vállalták, hogy szabadidejükben – lehetőségeik szerint – elmennek a talált kutyák mikrocsipjét leolvasni Budapesten és a főváros 20 km-es körzetében Pest megyében. A leolvasást az Első Motorvéd Polgárőr Egyesület facebook oldalán, privát üzenetben kezdeményezhetitek.

A mikrocsip adatait a motoros polgárőrök egyszerűen leolvashatják az eszközzel, és az alapítvány önkéntes állatorvosai segítségével a kutya könnyen beazonosítható, így az azonosítóval ellátott kutya gyorsan visszakerülhet eredeti gazdájához.

Jelenleg Magyarországon kb. 1,5 millió mikrocsippel rendelkező kutya él a Magyar Állatorvosi Kamara nyilvántartása alapján. Alapítványunk által létrehozott mikrocsip leolvasó hálózattal Magyarországon évente több mint 700 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni gazdájához. A kijelölt chip-leolvasó helyszínek megtalálhatók a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső ingyenes alkalmazásában.

Az applikáció az összes leolvasó hely információival innen is letölthető.

Köszönjük az együttműködést, Motorvéd! 🙂