Összes kutya »
Gazdira vár

Nelson

  • Fajtája:Németjuhász jellegű
  • Kora:10 év
  • Neme:Kan
  • Mérete:Nagy
  • Megjegyzés:Oltva, ivartalanítva adjuk örökbe
Twitter Facebook

Néhány szó a kutyusról:

Nelson, a csupaszív, ősz tábornok gazdit keres.

Nelson 10 év körüli németjuhász kutya, akit Budapesten fogtak be májusban, és az Illatos útra került. Alapítványunk gondozásába vette ezt a nagyon kedves, ragaszkodó öregurat. (az idős kutya bőrférges, amit gyógyszeresen kezelünk: ez maradéktalanul gyógyul majd.)

Nelson most Pest környéki családi kutyapanzióban várja az igazi Gazdi jelentkezését.

Olvassátok alapítványunk önkéntesének beszámolóját az ősz tábornokról:

„Nagyon nyugodt, sokat pihenô kutya. Idekerülésekor egész nap feküdt, mostanra a gyógyszeres kezelés (Trocoxil + Sinoqin), és a nyugodt életvitel hatására kezd kinyílni és korlátozott mozgásbeli képességei ellenére – felfedezni a környezetét. A középső, – eredetileg szénázó udvarnak használt – területet, és az ahhoz tartozó hátsó nagy udvart naponta 2-3 alkalommal bejárja, és utána visszakéredzkedik az eredeti helyére, ahonnan nagyon nehéz az első udvarba kihívni (itt van a többi kutya is), a szokott helyén érzi biztonságban magát, illetve ebben az udvarrészben ő van egyedül, nem keresi a többi kutya társaságát.

Cicákkal sajnos nem kompatibilis. A diszpláziája és idős kora miatt sokat kell pihennie, nem bír egyszerre sokat menni, de ezek a kevesek is egyre jobban mennek neki, egyre fürgébb, egyre lelkesebb. Látása-hallása nem tökéletes, de ez már a korral jár. Kellően hangos füttyszóra bizonyos távolságból felfigyel, nevére, hívásra viszont nem reagál.

A korábban morgós kutya, néhány nap után már engedi  az oldalát is érinteni, meg a nyakát. Mostanra már  “kéri”, hogy simogassuk meg.

Szobatisztaságáról nem tudunk információt adni, nem jött be sosem sem a házba, sem a kutyaszobába, vélhetően mindig kint tartott kutya lehetett.
Kinek ajánljuk őt:

Annak, aki szeretne egy méltóságteljes, hűséges, nyugodt idős kutyát maga mellé. Aki már nem tud/akar sokat kirándulni, sétálni, és netán van egy szép nagy udvara, amit Nelson magáénak tudhat. Fontos az is, hogy a gyógyszereket tovább kapja, nagyon sokat számít az állapotában.

Nelson egy csupa szív idős kutya, és akihez egyszer kötődni kezd, az nem fog benne csalódni.

(Másik kutya mellé abban az esetben adható, ha az új társa is nagyon nyugodt: az izgága, őt piszkáló kutyákat nem kedveli) „

előzmények: https://www.facebook.com/vigyelhaza/videos/1732020666813008/