Összes kutya »

Nelson, a csupaszív, ősz tábornok 

Nelson 15 év körüli németjuhász kutya, akit Budapesten fogtak be májusban, és az Illatos útra került. Alapítványunk gondozásába vette ezt a nagyon kedves, ragaszkodó öregurat.

Nelson most Pest környéki családi kutyapanzióban várja az igazi Gazdi jelentkezését.

Olvassátok alapítványunk önkéntesének beszámolóját az ősz tábornokról:

„Nagyon nyugodt, sokat pihenô kutya. Idekerülésekor egész nap feküdt, mostanra a gyógyszeres kezelés (Trocoxil + Sinoqin), és a nyugodt életvitel hatására kezd kinyílni és korlátozott mozgásbeli képességei ellenére – felfedezni a környezetét. A középső, – eredetileg szénázó udvarnak használt – területet, és az ahhoz tartozó hátsó nagy udvart naponta 2-3 alkalommal bejárja, és utána visszakéredzkedik az eredeti helyére, ahonnan nagyon nehéz az első udvarba kihívni (itt van a többi kutya is), a szokott helyén érzi biztonságban magát, illetve ebben az udvarrészben ő van egyedül, nem keresi a többi kutya társaságát.

Cicákkal sajnos nem kompatibilis. A diszpláziája és idős kora miatt sokat kell pihennie, nem bír egyszerre sokat menni, de ezek a kevesek is egyre jobban mennek neki, egyre fürgébb, egyre lelkesebb. Látása-hallása nem tökéletes, de ez már a korral jár. Kellően hangos füttyszóra bizonyos távolságból felfigyel, nevére, hívásra viszont nem reagál.

A korábban morgós kutya, néhány nap után már engedi  az oldalát is érinteni, meg a nyakát. Mostanra már  “kéri”, hogy simogassuk meg.

Szobatisztaságáról nem tudunk információt adni, nem jött be sosem sem a házba, sem a kutyaszobába, vélhetően mindig kint tartott kutya lehetett.

Sajnos Nelson 2018 március 7-én elhunyt.

előzmények: https://www.facebook.com/vigyelhaza/videos/1732020666813008/